Sağlık için yürüdüler

Sağlık için yürüdüler

?HER GÜN 10 BİN ADIM? TEMALI ETKİNLİĞE TÜM BÜROKRATLAR VE ÖĞRENCİLER KATILDI

?HER GÜN 10 BİN ADIM? TEMALI ETKİNLİĞE TÜM BÜROKRATLAR VE ÖĞRENCİLER KATILDI

Sağlık için yürüdüler

Kırıkkale´de, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş etkinlikleri kapsamında, "Her Gün 10 bin Adım" temalı yürüyüş düzenlendi.

TÜM PROTOKOL KATILDI

3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla Kırıkkale, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Her Gün 10.bin Adım" temalı yürüyüş düzenlendi. Bahşılı ilçesi Celal Bayar Parkı´nda düzenlenen etkinliğe Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Bahşılı Kaymakamı Harun Ersin Polat, Bahşılı Belediye Başkanı İbrahim Uyar, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

YÜRÜYÜŞ BİR KÜLTÜR HALİNE GELMELİ

Yürüyüş öncesi konuşan Vali Haktankaçmaz, spor ve hareket işinin bir kültür haline getirilmesi gerektiğini ve bu konuda eksikliğin olduğunu söyledi. Her geçen gün toplumumuzda olmayan hastalıkların ve rahatsızlıkların baş gösterdiğini dile getiren Haktankaçmaz, "Bu hastalıklar ve rahatsızlıklar özellikle çocuklarımız arasında daha fazla. Bugün düzenlenen etkinlik, bir farkındalık oluşturma etkinliğidir. Yürüyüş bütün sporların anasıdır." diye konuştu.

HAREKETSİZLİK BİR TOPLUM MESELESİ

Halk Sağlığı Müdürü Güngüneş ise, hareketsiz yaşamın modern toplum için en önemli halk sağlığı problemi olduğunu vurguladı. Bulaşıcı olmayan hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan hareketsiz hayat tarzının dünya genelinde ölüme neden olan risk faktörleri arasında en önlerde yer aldığını anlatan Güngüneş, "Meme ve kolan kanserlerinin yüzde 25´inin, diyabetin yüzde 27´sinin, iskemik kalp hastalıklarının yüzde 30´unun ana nedeni fiziksel hareketsizlik olduğu tahmin edilmektedir. 2010 yılında yapılan Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması sonuçlarına göre, ülkemizde aktivite düzeyini saptamak için yapılan çalışmalarda 12 yaş üstü bireylerin yüzde 72´sinin hareketsiz olduğu, her dört çocuktan üçünün hiç spor yapmadığı, hafta sonunda çocukların yüzde 56.8´inin günlük aktiviteleri arasında bilgisayarda oyun oynamanın bir aktivite olarak yer aldığı görülmektedir" diye konuştu. İlginç görüntülerin oluştuğu yürüyüş bitiş noktasında tamamlandı.



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!