Sağlık çalışanının motivasyonu çöktü

Sağlık çalışanının motivasyonu çöktü

SAĞLIK-SEN KIRIKKALE ŞUBE BAŞKANI RECEP AKDOĞAN, 10 MADDELİK BİR ÖNERİ PAKETİ HAZIRLADIKLARINI SÖYLEDİ

SAĞLIK-SEN KIRIKKALE ŞUBE BAŞKANI RECEP AKDOĞAN, 10 MADDELİK BİR ÖNERİ PAKETİ HAZIRLADIKLARINI SÖYLEDİ

Sağlık çalışanının motivasyonu çöktü

Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan döner sermayenin dağıtılmasına esas performans yönetmeliği sistemi ile ilgili ?Çöken sadece performans sistemi değil. Performans Yönetmeliği ile birlikte sağlık camiasında huzur, adalet, motivasyon da çökmüştür? dedi.

AZ ÇALIŞANA AZ ÜCRET, ÇOK ÇALIŞANA ÇOK ÜCRET

Akdoğan konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada ?Performans sisteminin kurgusu ?az çalışana az ücret, çok çalışana çok ücret´ ödeme esasına dayanıyorken, maalesef fiili durum ise tam tersidir. Az çalışan çok, çok çalışan az ücret alabilmektedir. Hiç şüphesiz yürürlükteki döner sermaye yönetmeliği izahı mümkün olmayacak kadar adaletsiz bir sistemdir ve dünyanın hiçbir yerinde eşi benzeri yoktur. Aynı performansı üretiyor olmasına rağmen meslektaşının aldığı ücretin yarısını alıyor olmak ne kadar üzüntü verici bir duygudur? Sağlık Çalışanlarının En Büyük Sorunu Ücret Adaletsizliğidir? şeklinde ifadelere yer verdi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ EN BÜYÜK SORUNU ÜCRET ADALETSİZLİĞİ

Sağlık çalışanlarının en büyük sorunun ücret adaletsizliği, iki sağlık çalışanının döner sermaye ücreti arasında %100 farkı bulduğu belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: ?Aynı fark üniversitede çalışan ile Sağlık Bakanlığında çalışan arasında da söz konusudur. Bu adaletsizliğin giderilmesi amacıyla uygulanmakta olan döner sermaye yönetmeliğinin ivedilikle değiştirilmesi gerekmektedir.?

DOKTORUN GÜNLÜK MUAYENE ETTİĞİ HASTA SAYISI

?Hastanede çalışan hekimler muayene ettikleri hasta sayısına ve ameliyat sayılarına oranla Döner Sermaye ücreti alırken Hekim harici diğer çalışanlar, az da çalışsalar çok da çalışsalar unvanlarına verilen katsayı oranında döner sermaye ücreti almaktadır.

SİSTEM, MOTİVASYONU BOZAN ADALETSİZ BİR SİSTEM

?Bugün gelinen noktada, sağlık çalışanlarının tamamı, performans sistemini motivasyon kaynağı görmek yerine motivasyonu bozan, adaletsiz bir sistem olarak görmeye başlamışlardır. Sendikamız tarafından 1060 sağlık çalışanı üzerinde yaptığımız ankette, çalışanların % 45´i, ?Sağlık Bakanı olsanız ilk yapacağınız icraat ne olurdu?´ sorusuna, ?Performansa Dayalı Ek Ödeme Sistemini değiştirirdim´ cevabını vermiştir. Aslında bu cevap da performans sisteminin bugün geldiği hali, yani performans sisteminin performansını göstermek için yeterlidir.? Akdoğan ayrıca yeni Döner Sermaye Sistemi ile ilgili 10 maddelik bir öneri paketi hazırladıklarını ifade etti.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü