Safraları atmak kolay değil

Safraları atmak kolay değil

AK PARTİ KIRIKKALE MİLLETVEKİLİ RAMAZAN CAN GENEL KURUL´DA PARTİSİ ADINA KONUŞTU

AK PARTİ KIRIKKALE MİLLETVEKİLİ RAMAZAN CAN GENEL KURUL´DA PARTİSİ ADINA KONUŞTU

Safraları atmak kolay değil

Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, partisi adına yaptığı konuşmada Başbakanlık tezkeresiyle ilgili, OHAL´in uzatılmasıyla ilgili Meclisin soyutlandığından bahsedilmesinin haksızlık olduğunu söyledi. Can kararın oy birliği ile alınan bir karar olduğunu belirtti.

 MECLİS SOYUTLANMAMIŞTIR

Can meclis genel kurulunda yaptığı konuşmada ?Özellikle burada bu Başbakanlık tezkeresiyle ilgili, OHAL´in uzatılmasıyla ilgili Meclisin soyutlandığından bahsedildi. Bu, doğru bir ifade değildir. Şöyle ki: Anayasa 120 açık, Anayasa 120, şiddet olaylarının yaygınlaşması ve kamu düzeninin ciddi şekilde bozulması başlıklı madde. Burada, Millî Güvenlik Kurulu istişari olarak toplanır ve bir tavsiye kararı alır. Bu tavsiye kararı Bakanlar Kuruluna gelir. Bakanlar Kurulu, biliyorsunuz, oy birliğiyle karar alıyor. 120´nci maddeye göre oy birliğiyle karar alıp olağanüstü hâle karar verebilir, süreyi uzatabilir. Neticede, olağanüstü hâllerle ilgili düzenleme, 121´inci madde de düzenleniyor. Gerekli şartların devam ettiği takdirde bunu Bakanlar Kurulu takdir edecektir. Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanının Başkanlığında toplanarak karar veriyor. Bu karar, Meclise gelecek bugün, geldi, bugün burada oylanacak ve millî iradeyle da karşı karşıya gelecek. Eğer burada millî irade farklı bir tablo ortaya koyarsa bunun da hiçbir anlamı kalmamış olacak. Dolayısıyla, milleti ve milletin Meclisini buradan soyutlamak doğru değildir.

Değerli arkadaşlar, o gece ben de buradaydım. Burada olan arkadaşlara da özellikle teşekkür ediyorum, dışarıda olan milletimize ve arkadaşlara da teşekkür ediyorum. O gün buraya geldiğimizde -Sayın Bakanımız Bekir Bozdağ´la birlikte geldik- ortam gerçekten çok gergin, dışarıda bombalar patlıyor, uçaklar yakın mesafeden uçuyor, büyük bir ses çıkarıyor, her yerde bombalama faaliyetleri devam ediyor. Böyle bir ortamda Meclise geldik ve Meclis açıktı.

Sayın Meclis Başkanımıza özellikle teşekkür ediyoruz, Cumhuriyet Halk Partisi grup başkan vekillerine, Milliyetçi Hareket Partisi grup başkan vekillerine ve AK PARTİ grup başkan vekillerine ve HDP´den katılan arkadaşlarımıza özellikle teşekkür ediyoruz. Meclisin açık olması çok önemliydi. (AK PARTİ sıralarından alkışlar) Meclisin açık olması demek? Evet, biz size meydan okuyoruz, sizin bombalarınıza, sizin uçaklarınıza, millî iradeye sahip çıkmak adına meydan okuyoruz şeklinde bir tezahür vardı. Burada gördüm, grup başkan vekilleri tarihe not düşecek konuşmalar yaptı. Gerek Levent Bey gerek Bülent Bey gerekse Erkan Bey, AK PARTİ grup başkan vekilleri ve sayın bakanlarımız tarihe not düştüler. Lütfen, bu tabloyu, bu atmosferi kaybetmeyelim arkadaşlar. Bu darbe teşebbüsü, bu alçak terör saldırısı bu Meclise yapıldı. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Evet, milletin iradesine yönelik, demokrasiye yönelik bir darbe teşebbüsüydü. Hep beraber, bu darbe teşebbüsünün karşısında birlik, beraberliğimizi muhafaza ettik? dedi.

BU SAFRALARI ATMAK KOLAY DEĞİL

Can konuşmasını şöyle sürdürdü ?Arkadaşlar, bu safraları atmak kolay değil, sinsi bir yapı, alçak bir yapı, kendini gizlemiş.

?Efendim, siz beraber oldunuz, biz beraber olduk?? Arkadaşlar, bu, siyaset kurumunu aldatmış, milletimizi de aldatmış ama? şunu demek istiyorum: Burada hep beraber bir öz eleştiri yapmak durumundayız. Bu öz eleştiri sayesinde, birbirimizi suçlayarak değil, tamamen birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek, devletin bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünü savunarak birlik ve beraberliğimize kastedenlere karşı hep beraber dimdik bir tavırla ayakta durarak cevap verebiliriz.

Demin de söyledim, terörün panzehri milletin kararlı duruşudur. Allah´a hamdolsun, Yenikapı´daki o ruh, bütün siyasi partilerin liderleri? Genelkurmay Başkanımız, Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız, 5 milyon aziz milletimiz ve o tabloya alkış tutan 79 milyon hep beraber, hepimiz bu kararlı duruş sayesinde buradayız.

Arkadaşlar, Allah göstermesin, eğer darbe teşebbüsü başarıya ulaşmış olsaydı, demin Sayın Yılmaz Tunç kardeşim de söyledi, biz burada oturabilecek miydik, bunları savunabilecek miydik, bunları konuşabilecek miydik? Evet, demokrasiye sahip çıkan başta millet ve milletin aziz temsilcileri, 241 şehit verdik. Değerli arkadaşlar, eğer biz bu 241 şehidin kemiklerini sızlatmak istemiyorsak, bu şehitlerimize sahip çıkmak istiyorsak, bu şehitlerimizin yakınlarıyla hep beraber olmak istiyorsak, gazilerimizi gördüğümüzde onları temsil edebiliyorsak hep beraber, birlik ve beraberlik içerisinde, bu hain örgütlere karşı kararlı duruş sergilemek durumundayız. Eğer biz bunu yapamaz isek onlara haklarını helal ettiremeyiz.



1

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

2

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

3

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

4

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

5

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

6

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

7

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı