Sadece 20 binini MKE yapacak

Sadece 20 binini MKE yapacak

AK Parti Milletvekili Ramazan Can,Milli Piyade Tüfeği'nin seri üretiminin 2014 yılında başlayacağını söyledi. MKE'nin maksimum 20 bin adet silah üretibileceğini belirten Can, geri kalan kısmını eski Milletvekili Vahit Erdem'in yönetim kadrosunda yer aldığ

 

 

KALEKALIP İLE ORTAKLAŞA YAPILACAK

Tüfeğin Kalekalıp ve MKE’nin yapacağını belirten Can, ilk yıl 35 bin, ikinci ve üçüncü yıllarda ise 26 bin silah üretiminin düşünüldüğünü söyledi. 20 bin adetinin MKE tarafından yapılması için protokol yapıldığını belirten Can konuşmasının devamında, “Milli Piyade Tüfeğini” MKE, Kalekalıp ile birlikte formüle etmiş. İlk yıl 35 bin ikinci ve üçüncü yıllarda 26 bin üretim düşünülüyor. 20 bin tanesini MKE yapabilecek şekilde dizayn edilmiş ve bu şekilde de protokol hazırlanmış”  

 

YEDEK PARÇA ÖZEL FİRMALARA

“MKE’nin yapacağı silahlarda namlu, test, kabuz ve montaj MKE’ye ait. Yedek parça ise Kırıkkale veya civardaki özel firmalara yaptırılacak. Diğer taraftan Kalekalıp’ın yapacağı silahlarla ilgili ise namlu, önemli yedek parçaları yine MKE yapacak.Test ve montaja ise MKE talip. Kalekalıp’ta diyor ki test ve montaj da bana ait olsun. BU noktada çalışmalar devam ediyor. Dolayısıyla 20 bin tane silahın alınıp başka bir yere verildiği iddiaları doğru değildir. Hep birlikte yapılacak. 20 bin tane silahı Silah Fabrikası, 15 tane silahı ise yine MKE yapacak” dedi.

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız