Sabrın izleri

Sabrın izleri

HALK EĞİTİM KURSİYERLERİ BİR YILLIK EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLERİNİ SERGİLEDİLER

HALK EĞİTİM KURSİYERLERİ BİR YILLIK EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLERİNİ SERGİLEDİLER

Sabrın izleri

Kırıkkale´de Halk Eğitim Merkezi tarafından "Sabrın İzleri" konulu tezhip, çini ve ebru sergisi açıldı.

TEZHİP, EBRU VE ÇİNİ ESERLERİ

Nur Cami ve Külliyesi Fuaye Salonunda açılan sergide, Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin yaptığı geleneksel el sanatlarından tezhip, ebru ve çini eserleri sergilendi. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Süreyya Kılıç, yaptığı açıklamada, sergi sayesinde unutulmaya yüz tutmuş eserler ile geleneksel el sanatlarını canlandırmayı ve yaşatmayı amaçladıklarını söyledi.

GELECEK NESİLLERE DE AKTARMAKTIR

Merkez olarak önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Kılıç, "Halk Eğitim Müdürlüğü olarak sene başından itibaren açtığımız kurslarımızın bugün ürünlerini, emeklerini burada sergilemiş olduk. Burada ebru hat, tezhip, minyatür, seramik, katı ve çini genellikle kendi kültürümüzü yansıtan eserlerimizden oluşan bir sergi düzenledik. Burada amacımız, bu eserlerimizi, el emeği göz nuru sanatlarımızı gelecek nesillere de aktarmaktır. Çalışmalarımız bu yönde. Kursiyerlerimizin büyük çaba göstererek yaptıkları eserler vatandaşlar tarafından beğeniyle karşılandı" diye konuştu.

MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Kılıç, kursiyerlerin bu sayede hem boş zamanlarını değerlendirdiklerini hem de bu sayede önemli birer meslek de öğrendiklerini sözlerine ekledi. Halk Eğitim Merkezi Öğreticisi Kamile Coşkun da "Kursiyer arkadaşlarımla birlikte sabırla, emekle yapmış olduğumuz bu eserlerimizi burada halkımızın beğenisine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. Sergi, 3 gün boyunda vatandaşların ziyaretine açık olacak.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı