Sabır taşı çatladı

Sabır taşı çatladı

43 İLİ BAĞLAYAN KAVŞAK KAPATILDI

Sabır taşı çatladı

Son günlerde artan şehit haberlerinin ardından Iğdır´da yaşanan olayda şehit Kırıkkaleli 2 polis sabırları taşırdı. Kırıkkale´de teröre karşı tepki çığ gibi büyüyor.

43 İLİ BAĞLAYAN KAVŞAK KAPATILDI

Teröre ilk tepki, Yahşihanlı vatandaşlarından geldi. Yahşihan Cumhuriyet Meydanı´nda toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, ellerinde dev Türk bayraklarıyla 43 ilin bağlantısı noktasında bulunan Yahşihan Kavşağına yürümeye başladılar. Yürüyüş sırasında Yahşihan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı önünde duran vatandaşlar, ?Kırıkkale sizinle gurur duyuyor?  Siz bizim her şeyimsiniz? Bu vatan sizi seviyor...? sloganları attılar. Yürüyüşe devam eden grup, 43 ilin bağlantı noktasında bulunan Yahşihan Kavşağına geldiler. Ankara-Kırıkkale Yolunun Yahşihan Kavşağını kapatan grup, burada İstiklal Marşı söyleyip çeşitli sloganlar attılar. Kısa bir süre yolu kapatan grup, daha sonra polislerin isteği üzerine yolu açıp olaysız bir şekilde dağıldı. Bu esnada kapanan Ankara-Kırıkkale Yolunda uzunca bir araç kuyruğu oluştu.  

5 BİN KİŞİ KATILDI

Teröre ikinci tepki akşam saatlerinde 5 bin kişinin katılımıyla Cumhuriyet Meydanı´nda gerçekleştirildi. Ülkü Ocakları Kırıkkale İl Başkanlığı tarafından organize edilen programa binlerce vatandaş katıldı. Cumhuriyet Meydanı´nda toplanan grup burada ilk olarak saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu. Şehitlerin ruhu için okunan Kur´an-ı Kerim ve edilen duaların ardından konuşan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kırıkkale İl Başkanı Ali Gençtürk, herkesi birlik ve beraberliğe davet ederken katılan tüm vatandaşlara teşekkür etti.

SLOGANLARLA YÜRÜDÜLER

Konuşmanın ardından yürüyüşe geçen grup, Zafer Caddesi, Ankara Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sevgi Yolu üzerinden tekrar Cumhuriyet Meydanına geçti. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte, ?Şehitler ölmez, vatan bölünmez? Apo´nun piçleri, yıldıramaz bizleri? Her Türk asker doğar? Ne mutlu Türküm diyene? Her şey vatan için? Dişe diş, kana kan intikam intikam... Kırıkkale uyuma şehidine sahip çık? gibi sloganlar atıldı. MHP Milletvekili Seyit Ahmet Göçer, MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, Merkez İlçe Başkanı İlyas Canöz, eski Belediye Başkanı Mustafa Pekdoğan, MHP Kırıkkale Milletvekili Aday Adaylarının da destek verdiği yürüyüşün ardından araçlarıyla sokağa çıkan vatandaşlar teröre lanet okudular.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ