Saat tamiri mesleği Unutulmaya yüz tuttu

Saat tamiri mesleği Unutulmaya yüz tuttu

Bir zamanların gözde mesleği olan saat tamirciliği yok olmaya yüz tuttu. Saat tamircileri teknolojinin gelişmesiyle şimdilerde sadece pil ve kordon değiştirme işleri yapıyorlar. Bunun yanında her türlü saat ve saat aksesuarları satarak mesleklerini ayakta

BİR ZAMANLAR GÖZDE MESLEKTİ
Bir zamanların gözde mesleğini icra eden saat tamircileri şimdilerde teknolojinin gelişmesiyle sadece pil ve kordon değiştirme işleri yapıyor. Teknolojinin gelişmesiyle saat tamirciliği de unutulmaya yüz tutan meslekler arasında yerini aldı. Yaklaşık 25 yıldır baba mesleği olan saat tamirciliği yaptığını belirten Murat Doğan, Kırıkkale?de mesleğinin son temsilcilerinden olduğunu söyledi.
İŞTEN ZİYADE ZANAATKAR YOK 
İşlerden ziyade sanatı yapan zanaatkârların ve yetişen eleman sayısını azlığından şikâyetçi olduğunu kaydeden Doğan eskiden mekanik saat tamirinin saatlerce sürerken şimdi insanların dijital saat kullanmalarından ötürü sadece saatlere pil taktırmaya veya kordon ve cam tamirimi yaptırmaya geldiğini belirtti. Eski mekanik saatlerin de pek kalmadığını söyleyen Doğan teknolojiyle birlikte saat tamirinin de artık tarih olduğunu belirtti.




1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ