Saadet´ten TEMAD´ı ziyaret

Saadet´ten TEMAD´ı ziyaret

ASTSUBAYLARA GÖREV TAZMİNATI

Saadet´ten TEMAD´ı ziyaret

Saadet Partisi milletvekili adayları partililer ile birlikte TEMAD Kırıkkale Şubesi´ni ziyaret etti. 

BAŞARILAR DİLİYORUZ

Ziyaretten çok memnun kaldığını ifade eden Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Kırıkkale Şubesi Başkanı Yusuf Erdoğan,  ?Görev koşulları ve sorumlulukları astsubaylarla kıyaslanamayacak birçok devlet memuru MYO mezunu ise 9/2, lisans muzunu ise 8´inci dereceden göreve başlamaktadır. Astsubayların da aynı derecede ve kademeden göreve başlatılarak eski mezunların intibaklarının MYO mezunu yapılmasının teminini, Birinci dereceden emekli olanlar ile 2. ve 3. Dereceden emekli olanların arasındaki fark en çok 1-3 hizmet yılıdır. Hatta bir ay gibi kısa hizmet süresi olmasına rağmen, Emekli Sandığı Yasası Madde Ek-70, 1´inci Fıkra (b) bendinde yer alan grupların oranlarındaki dengesizlik nedeniyle , %30 ile %40 arasında maaş farkı doğmasına neden olmaktadır. Bu adaletsiz uygulamanın düzeltilmesi için Genel Kurmay Başkanlığı´nın hazırlayıp M.S.B tarafından hükümete teklif edilen değişikliğin gerçekleşmesi ile adalet ve eşitliğin sağlanmasının teminini.?diye konuştu.

GÖREV TAZMİNATI

Erdoğan, ?2000 yılında sadece General ve Amirallere ödenen 2002 yılında ise yarbay ve albaylar ile bazı kamu görevlilerine ödenmeye başlanan temsil tazminatı, yasanın özüne aykırı olarak diğer askeri personele ödenmemiştir. Bu durum maaş dengelerini bozduğu gibi küçük rütbeli personelin açlık sınırına yakın maaş alarak hayat idamelerini güçleştirmiştir. 631 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye istinaden çıkarılan2002/3546 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 1´inci maddesinin iptali için açılan dava sonucunda DANIŞTAY İdari Dava Daireleri Kurulu kararın yasaya aykırı olduğuna karar vermiştir. Buna rağmen adaletsiz uygulama devam etmektedir. Tazminatın KHK ve Danıştay kararına uygun hale getirilerek mağduriyetin önlenmesinin temini? şeklinde konuştu. 

SEÇİM SÜRECİNE GİRDİK

Saadet Partisi milletvekili adayı Faruk Vurgun, "TEMAD çok samimi ve aktif bir dernek. İlimizdeki tüm derneklere örnek oluyor. Bugün burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederim. İnşallah iktidara geldiğimizde, çalışma hayatında iş barışı, sevgi, saygı, işbirliği ve karşılıklı hakların korunması ve verimlilik esastır. İşyeri çalışma koşulları ve ücretler uluslararası normlara uygun hale getirilecektir. Sağlıklı çalışma hayatı bakımından işyerlerinin çalışma koşulları uygun hale getirilecektir. Herkese eşit çalışma karşılığında eşit ücret verilecektir. Çalışanların kıdem tazminatları korunacak, karşılaşılan sorunlar tüm tarafların katılımı ile değerlendirilecektir. Bu şekilde, en uygun çözümler üretilecektir.?



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız