SAADET GELİYOR

SAADET GELİYOR

Saadet Partisi Kırıkkale İl Teşkilat ve Milletvekili adayları Faruk Vurgun, Selami Çakır, Ramazan Gözalan ve yönetim kurulu üyeleri esnaf ziyaretlerine devam ediyor. Ziyaretler sonrasında İl binasında partililere açıklamada bulunan vekil adaylarından Faru

96?97 YILINDA 11 AY İKTİDAR OLDUK

Saadet Partisi Kırıkkale Milletvekili adayı Faruk Vurgun, ziyaretlerin çok güzel geçtiğini ve halkın ilgisinin olduğunu kaydetti. Vurgun, ?Çankırı ve Kastamonu milli mücadelede bile düşman işgaline uğramamış kentlerimizdir. Ama terör Ilgaz dağında yiğit bir delikanlımızı şehit etmiştir. Nasıl bir istihbaratımız var. Terörist nerden nereye gelip eylem yapabiliyor ve gidebiliyor. Bunun hesabı sorulacak. AB fonlarından bazı dizilere ciddi destekler veriliyor. Türk aile yapısı bozulsun isteniyor. Zina suç olmaktan çıkartılmış. Fakat İmam Hatipli Başbakan `AB`den başka yolumuz yok` diyor. Biz 96?97 yılında 11 ay iktidar olduk. Bizim 11 ayda yaptıklarımızı AKP 11 yılda yapamadı. Biz 11 ayda asgari ücreti 3 katına çıkarttık. Bizim iktidarımızda asgari ücretli maaşı ile 42 tüp alıyordu. Şimdi ise 10 tüp alınıyor. 32 tüpü AKP buharlaştırmıştır? diye konuştu.

 

HERKES BORÇLU

Adaylardan Selami Çakır, ?İlimizde 20 bin işçi çalışıyordu akşam olunca halk kalabalıktan sokağa çıkamıyordu. Şimdi ise fabrikalarda 2000 kişi ancak çalışıyor. Ülkemizdeki fabrikaların çoğu yabancılara satıldı. Rafinerinin ve Telekom?un özelleştirmesi sonucunda ilimizde işsizler ordusuna yeni fertler eklendi bize 2023?ün çılgın kanal projesi değil hemen şimdi gençlere iş için çılgınlık yapılmalı. Yapılan özelleştirmelerle artık satılacak fabrika kalmadı. Merkez Bankası`nın rezervinin üçte ikisi yabancıların. Adamlar parasını alıp gitseler çatı üstümüze çöker. Hükümet satacak fabrika bulamadığı için şimdi de yolları nehirleri satmayı planlıyor. 1985 yılından bu yana yapılan özelleştirmelerin tutarı 50 milyar dolar. Türkiye`nin bu yıl faize ödediği para ise 47,5 milyarın üstünde. Yıllardır yapılan özelleştirmeler 1 yılın faizini bile karşılamıyor. Ülkede ayrıca topyekûn bir borçlandırma var. Çoğu vatandaşımızın bir yerlere borcu var? dedi.

 

MEMURA VE İŞÇİYE YÜZDE 50 ZAM VERİLECEK

Adaylardan Ramazan Gözalan ise konuşmasında şunları söyledi; ?Türkiye İstatistik Kurumu rakamlarına göre; Türkiye`de yüzde 20`lik bir kesimin milli gelirden aldığı pay yüzde 6,1 üst gelir düzeyine sahip yüzde 20`lik kesimin ise milli gelirden aldığı yüzde 44,4. İki kesimin gelirleri arasında 7,5 kat fark var. Biz bu çarpık düzeni değiştirmek için geliyoruz. 2000 yılında cari açık 9,5 milyar dolar, 2010 yılında 48 milyar dolar, tam 5 kat artmış. Toplam borç 500 milyar dolar, yeni doğan çocuklar bile borçla doğuyor. İşsizlik 2000 yılında yüzde 6 iken 2010 yılında yüzde 12 olmuş hükümet başarılı olsaydı işsizliğin azalmış olması gerekirdi? şeklinde konuştu. Daha sonra adaylar Milli Görüş iktidarında yapılacakları şöyle sıraladı; ?Memura ve işçiye yüzde 50 zam verilecek. Üniversite öğrencilerinden harç parası alınmayacak. Herkes doğumdan ölüme kadar ücretsiz sağlık sigortası güvencesi altına alınacak. Kur`ân Kurslarına gitmek için 12 yaş sınırlaması kaldırılacak?



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız