?SAADET? ENGELLERİ KALDIRACAK

?SAADET? ENGELLERİ KALDIRACAK

Saadet Partisi Kırıkkale Milletvekili Adayı Selami Çakır, Engelliler Haftası nedeniyle yayınladığı mesajda, engellilerin saadetinin, Saadet Partisi iktidarı ile mümkün olacağını kaydetti.

ONLARIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMALIYIZ
Ülkemizde engelli oranının yüzde 12.29 olduğunu bunun da takriben 8,5 milyon vatandaşa tekabül ettiğini hatırlatan Çakır, ?Engelliler bizim için özürlü değil özel vatandaşlardır. Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak, onlara en iyi imkânları sağlamak boynumuzun borcudur. Hayatı onlar için kolaylaştırmak başta ülkeyi yönetenler olmak üzere hepimizin öncelikli görevidir. Engelli vatandaşlarımız için daha yaşanabilir bir ülke sunmak sadece bir görev değil aynı zamanda insani sorumluluktur?

İLGİLENMEK, SENEDE BİR GÜN ONLARI HATIRLAMAK DEĞİL
?Bu sorumluluk da öncelikle iktidarların omuzlarındadır. Maalesef mevcut iktidarda kendisinden önceki iktidarlar gibi bu konuda tatmin edici herhangi bir adım atmamıştır. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarıyla ilgilenmek, senede bir gün onları hatırlamak değildir. Engelliler Haftası vesilesiyle yayınlanacak mesajlar basit bir özürden öteye anlam taşımaz?
 
SAMİMİYETİ İSPAT ETMİŞ BİR PARTİYİZ
Engelli vatandaşlarımızın sorunlarını yılın bir günü değil her günü takipçisi olmak üzere bünyesinde Özürlüler Koordinasyon Merkezi kuran ilk partinin Saadet Partisi olduğunu hatırlatan Çakır, ?Saadet Partisi engelli vatandaşlarımızın sorunlarını çözme konusunda hassasiyet ve samimiyetini ispat etmiş bir partidir. Parti bünyesindeki Özürlüler Koordinasyon Merkezi Türkiye genelinde yaygınlaştırılacaktır. Toplumun her kesiminde olduğu gibi engelli vatandaşlarımızın sorunlarıyla gerçek manada ilgilenilen dönem milli görüş iktidarları olmuştur. Yine engellilere yönelik en kapsamlı düzenlemeler Milli Görüş iktidarları döneminde gerçekleştirilmiştir. Başbakanlığa bağlı Özürlüler İdaresi Başkanlığı ilk kez Prof. Dr. Necmettin Erbakan`ın başbakanlığı`ndaki 54. Hükümet döneminde kurulmuş ve aynı dönemde engelli vatandaşların kamuda ve özel sektörde istihdamı yüzde 2?den yüzde 3?e çıkarılmıştır. Saadet Partisi olarak engelli vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda yaşaması için gösterdiğimiz çaba bundan önce olduğu gibi bundan sonra da artarak devam edecektir? dedi.
 
ENGELSİZ BİR TÜRKİYE DİLİYORUM
?Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır? diyen Çakır, en kısa sürede kurulacak Saadet Partisi iktidarında engelliler için yapılacak çalışmaları ise şöyle sıraladı: Engellileri mağdur eden ve halen yürürlükte bulunan rapor yönetmeliği değiştirilerek engellilerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yeniden düzenlenecektir.  İstihdam imkânları arttırılacak, kamuda açık kontenjanlar doldurulacak ve özel sektörün teşvik edilmesi sağlanacaktır. Engelliler için yeni sınav sistemi geliştirilerek engelliler arasındaki adaletsizlik ortadan kaldırılacaktır. Evde bakım hizmeti verenler için sosyal güvence uygulaması getirilecektir. Engellilerin sosyal aktiviteleri için altyapı imkânları geliştirilecek ve engelli sporcuları teşvik için gerekli düzenlemeler yapılacaktır. Engellilere verilen hakların yerel meclislerde alınan kararlarla ve yönetmeliklerle değil kanunlarla düzenlenmesi sağlanacaktır. Bu temenni ile bütün engelli vatandaşlarımızın Engelliler Haftasını kutluyor, engelsiz bir Türkiye diliyorum? diye konuştu.


1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız