Roket San yaklaşık 5 bin kişilik istihdam sağlayacak

Roket San yaklaşık 5 bin kişilik istihdam sağlayacak

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın Şehrin Umudu Olarak Gördüğü Roketsan yatırımında filli adımlar atılıyor

ROKET-SAN’IN İLK SÖZÜ ‘ÖNCELİK KIRIKKALELİ GENÇLER’

Kırıkkale Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı, Roket San Genel Müdürü Murat İkinci yi makamında ağırladı. Roket-San’ın Kırıkkale’ye yapacağı yatırım konusunda fikir alışverişinde bulunan ikili, istihdam konusunda önceliğin Kırıkkaleli gençlerin olacağı yönünde mutabakata vardı.

25 Bin dönüm arazi üzerine kuruluyor

Roket-San Genel Müdürü Murat İkinci’yi makamında ağırlayan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale merkez ve Balışeyh ilçeleri sınırları içerisinde bulunan alandaki taşınmazlar kamulaştırılması ile birlikte, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin roket ve füze ihtiyacını karşılayan Roketsan tarafından 25 bin dönüm arazi üzerine kuracağı fabrikanın ilk etap çalışmalarının başladığını ve devam ettiğini ifade etti.

En iyimser rakam 5 bin kişilik istihdam

Roketsan yatırımını Şehrimiz için sınıf atlatacak büyük bir proje olarak düşündüğünü belirten Başkan Saygılı, ‘Işıklar köyünden Ahılı köyü sınırına kadar gidiyor. 25 bin dönüm arazi. Burası tamamlanınca Türkiye'nin önemli fabrikaları da buraya gelecek ve buralardan yer isteyecek. Özellikle yan sanayiyi canlandıracak. En iyi iyimserlikle 5 bin kişinin çalışacağını düşünüyorum. Genel Müdürümüze şehrimize olan ilgileri için teşekkür ediyorum" diye konuştu. Ziyarette Roket-San Genel Müdürü Murat İkinci’de personel alımlarında Kırıkkale’li gençlere öncelik tanıyacakları hususunda Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile mutabakata vardıklarını söyledi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız