Risk ve tehlikeler bilinince önlenebilir

Risk ve tehlikeler bilinince önlenebilir

MESLEK LİSESİNDE TEMEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ, UZMAN TARLABÖLEN, RİSKİN EN AZA İNDİRGENEBİLECEĞİNİ VURGULADI

MESLEK LİSESİNDE TEMEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ, UZMAN TARLABÖLEN, RİSKİN EN AZA İNDİRGENEBİLECEĞİNİ VURGULADI

Risk ve tehlikeler bilinince önlenebilir

Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen Temel İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) eğitiminde konuşan İSG Uzmanı İlker Tarlabölen, ?Üretim olan yerde kaza riski her zaman vardır, ancak risk ve tehlikeler bilinince önlenebilir veya uygun önlemlerle en aza indirgenebilir? dedi.

HER TÜRLÜ YAŞAM ALANI RİSKLİ BÖLGEDİR

İSG Kanunu çerçevesinde Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencileri için düzenlenen eğitim programında konuşan İSG Uzmanı İlker Tarlabölen, okullarda zaman zaman sağlıksız ve güvensiz durumlardan kaynaklanan çeşitli olaylar ve kayıplar yaşanabildiğinin altını çizdi. Kayıpları önlemek için risk alanlarının bilinmesinin çok önemli olduğunu belirten Tarlabölen, çalışma ve yaşam alanlarına ilişkin Risk Envanteri oluşturmak ve Risklerin Değerlendirilmesi yoluyla ortamdaki risklerin ve tehlikelerin izlenmesinin mümkün olduğunu kaydetti.

MESLEKİ OKULLARDA RİSK DAHA FAZLA

İSG Uzmanı Tarlabölen, ?Çeşitli üretim faaliyetlerinin yürütüldüğü işletmelere yönelik söylenen Risk ve tehlikeler bilinince, önlenebilir veya uygun önlemlerle en aza indirgenebilir? cümlesi çocuk ve gençlerimizin eğitim aldığı okullarımız için daha az geçerli değildir. Aksine büyüme ve ergenlik çağındaki öğrencilerin bulunduğu okul ortamları, sağlık ve güvenlikle ilgili tüm konularda daha çok özen gerektirmektedir? diye konuştu. Mesleki ve Teknik okullarda bu kavramların özel öneme haiz olduğunu ifade eden Tarlabölen, ?Zira mesleki ve yaygın eğitimde gençler mikro düzeyde üretimle tanıştırılmakta ve gençler ilk üretimlerini bu okullarımızda gerçekleştirmektedirler? dedi. Eğitimin ardından öğrencilere eğitim belgeleri takdim edildi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü