Ressam olmaya hiçbir şey engel değil

Ressam olmaya hiçbir şey engel değil

Çobanlık yaparken resim yapmaya başlayan ve ?çoban ressam? olarak tanınan Süleyman Şahin, 101. resim sergisini 14 Şubat?ta açacak.

101. sergisini açacak

İnşaat boyalarını kullanarak yaptığı resimlerle ilk sergisini 11 yaşında sokakta açan Süleyman Şahin, 101`nci kişisel sergisini Ankara Resim Heykel Müzesi Fahri Korutürk sergi salonunda görücüye çıkartacak. Doğadan gelen ressam Çoban Süleyman Şahin açacak olan sergisi ile ilgili bilgi verdi. Şahin: `Benim yaptığım resimleri gören sanatçılar beni uyardılar, onların uyarısı ile sanat galerilerinin olduğunu öğrendim, fırça olduğunu öğrendim, boyalar olduğunu öğrendim. 1968 yılında ilk salon sergimi Ankara Türk Sanat Galerisi`nde açtım. Daha sonra Bursa`ya göç ettim?

 

Çoban ressam olarak anılıyor

?Bursa`da uzun yıllar çalıştıktan sonra Fransa`nın başkenti Paris`e gittim. MontMortre`de sanatçıların bir araya geldiği Ressamlar Sokağı`nda iki yıl kaldım. Tekrar Bursa`ya dönerek Paris`teki Ressamlar Sokağı`nı Bursa`da kurmaya karar verdim. 40 ressam ile bir araya gelerek, 20 yıl Ressamlar Sokağı`nı çalıştırdık. Mudanya ve Kayseri`de de Ressamlar Sokağı kurduk. Bu ressamlar sokaklarının Türkiye`nin her tarafında kurulması gerekiyor. Sanatın halkın içine girmesi gerekiyor. Bu konuda mücadele verdim? dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ