Rekolte düşük, kalite iyi

Rekolte düşük, kalite iyi

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden olan Kırıkkale'de alım işlemleri süren hububatta olumsuz hava koşulları nedeniyle geçen yıla göre rekoltede yüzde 25-30 civarında kayıp olduğu, ancak kalitenin beklenenden daha iyi olduğu bildirildi

KALİTE BEKLENENDEN İYİ
Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Bu yılki verilere bakıldığında geçtiğimiz ekim ayından mart ayına kadar ürünlerin yeterli yağışı almadığını belirten Kırbaş, "Geçen yıla göre yağış oranında yüzde 25`lik bir kayıp vardı. Buğdayın fizyolojik gelişimine baktığımızda sapa kalkma dönemine kadar yağış almadı. Mayıs ayında buğday gelişimini tamamladı ve dane doldurma dönemine girdiğinde yağışlar düştü. İyi bir yağış aldı ve buğdaylar danesini doldurdu. Ama geç gelen bir yağış olması sebebiyle kardeşleşmeyi yeterince yapamadılar ve istenilen ürün alınamadı" dedi.

190 BİN HEKTAR EKİM YAPILDI
Recep Kırbaş, Kırıkkale`de 306 bin hektar ekilebilir alanın 190 bin hektarında hububat tarımı yapıldığını, buğdayın kalitesine bakıldığında ise kalitesinin iyi olduğunu belirtti. Şu anda piyasada buğday fiyatlarının geçen yılki fiyatların üzerinde olduğunu ifade eden Kırbaş, buğday fiyatlarının 80-85 kuruş, arpanın ise 70-75 kuruş arasında olduğunu belirtti. Kırbaş, yağışın iyi olduğu yerlerde verimin bol, düşük olan yerlerde ise yüzde 30-40`lar düzeyinde ve özellikle arpada verim düşüklüğü olduğunu öne sürdü.

 



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı