Reklam beyannamelerinizi unutmayın

Reklam beyannamelerinizi unutmayın

Kırıkkale Belediyesi Emlak ve istimlak Müdürlüğü tarafından yazılı açıklamada ilan, reklam vergisi son beyannamesinin 31 Ocak?ta olduğu hatırlatıldı. Mükelleflerin bu tarihe kadar ilan ve reklam beyannamelerinin vermesi gerektiğini bildirdi.

7500 İLAN VERGİSİ

Kırıkkale Belediyesi Mücavir alan sınırları içinde ilan, reklam ve tanıtım amacıyla konulan pano, tanıtıcı levha ve benzerlerinin beyannamesi her yıl ocak ayı içinde verilmesi gerektiğini hatırlatan Kırıkkale Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürü Yusuf Varışlı 7500 civarında ilan, reklam vergisi taraması yapıldığını söyledi. Şu anda merkezde 4000 esnafın güncellenmesinin yapıldığının ve kenar mahalledeki esnafa yoğunlaştırdığını belirtti.

ÇEVRE VERGİSİ SU FATURASINA EKLENDİ

Varışlı, ?Yeni gayrimenkul alan mükellef emlak beyanlarını yıl içinde, ölüm halindeki olaylarda da değişiklik beyannamelerini 4 ay içerisinde, işyerlerinin çevre temizlik vergisi beyannamelerini ise dönem içerisinde bildirmeleri Belediye gelirleri kanunu ve emlak vergisi kanununda belirtildiği süreler içerisinde bildirilmiştir. Ancak çevre temizlik vergisi meskenler için bu vergi 28/12/2003 tarihi itibarıyla su faturalarına eklenmiştir. İş yeri olan mükellefler vergi olarak hem müdürlüğümüze hem de web sitesinden ödeme yapabilirler?

 MÜKELLEFLER MAĞDUR OLMASIN

?Mükelleflerimizin mağdur olmamaları ve cezalı duruma düşmemeleri için 2012 ilan reklam beyanlarını 31 Ocak 2012 mesai bitimine kadar Kırıkkale Belediyesi Emlak ve İstimlâk Müdürlüğüne vermeleri gerekmektedir. Beyanları verilen ilan ve reklam vergilerinin yıl içerisinde Nisan-Ekim ayları olmak üzere iki eşit taksitte ödeme yapılmaktadır.

İlan ve Reklam Vergisi Kanunu gereği ticari faaliyette bulunan gerçek ve tüzel kişiler yapmış oldukları reklam panoları ve tanıtım reklamları vergiye tabidir.?

YENİ İŞYERİ AÇANLARA UYARI

?Yeni işyeri açan, ya da değişiklik yapan bütün işyeri sahipleri beyan etmek zorunluluğu vardır. Her yılın nisan ayından başlayarak ilan reklam vergisi Belediyemizin 4.ncü katında ilan reklam servisinde tahsil edilmektedir. Varışlı ??Önümüzdeki ay 2012 emlak vergisinin 2 taksitinin ödeme taksiti olduğunu unutmayınız.??dedi.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı