Randevu işkencesi

Randevu işkencesi

Hastanelerde uygulanan randevu sisteminden şikâyetlerin ardı arkası kesilmiyor. Sisteme ulaşabilmek bir işkenceye dönüşürken ulaşıldığında Polikliniklerden alınan randevu süresi “Randevu işkencesi” dedirtiyor.

Hastaların birçoğu özellikle teknolojiyi kullanamayanlar ise zaten sisteme ulaşamıyor. Bu durumda birçok insan hastaneden yararlanmak için günlerce uğraşmak zorunda kalıyor

 

RANDEVU SİSTEMİNE ULAŞMAK BİR DERT

Hastanelerde uygulanan Merkezi Randevu Sisteminden şikâyetlerin ardı arkası kesilmiyor. Gerek Kırıkkale Yüksek İhtisas gerekse Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile ilgili şikayetlerin son zamanda daha da arttığı gözleniyor.  Bu yöndeki iddialara göre, kimi hastalar verilen numara üzerinden sisteme ulaşamıyor, ulaşanlarda randevu verilen tarih karşısında adeta şok oluyor, hatta birçok hasta hastaneye gitmekten vazgeçiyor. Özellikle salgın Hastalıkların yoğunlaştığı şu günlerde randevu olmak için verilen Sağlık Bakanlığına Bağlı Hastaneler için kısa telefon numarası gerekse Tıp Fakültesi Hastane için verilen özel telefon numarası defalarca aranmasına rağmen ulaşılamıyor, ulaşılabilenlere ise verilen randevu süresinin ortalama 10 ile 15 günü arasında olması nedeniyle birçok hastanın özel veya başka hastanelere yönlenmesine neden oluyor. Bu arada randevu alıp muayene olanların birde tahlil için randevu alması gerektiği ise insanları iyiden iyiye çileden çıkartıyor.

 

ÜCRETLİ MUAYENENİN TEŞVİKİ İDDASI

Hastanelerde uygulanan randevu sistemine ulaşılamamasının veya ulaşıldığında muayene için verilen sürenin polikliniğine göre 10 ile 15 gün arasında olmasıyla ilgili en vahim iddia ise hastanede ücretli muayene döneminin başlaması. Hatta Tıp Fakültesi Hastanesinde ücretli muayene olmak istendiğinde randevu aynı güne veya bir gün sonraya veriliyor. Durum böyle olunca da ücretli muayene yapan doktorların hasta sayısını arttırmak için randevu sistemine kasıtlı olarak müdahale ediliyor veya ulaşılsa bile muayene süresi uzun tutularak hastanın ücretli muayeneye yönelmesine çalışılıyor. Her poliklinik için verilen sürenin yoğunluk göz önünde tutulması gerekirken hastalara adeta işkence ediliyor

 

VATANDAŞLAR DURUMDAN OLDUKÇA MUZDARİP

Muayene veya tedavi için Kırıkkale Lüksek İhtisas ve özellikle Tıp Fakültesi Hastanesini tercih edenlerin, edip etmediklerine bin pişman oldukları ileri sürüyor. Yaklaşık bir yıldan bu yana uygulamada olan randevu sistemine başvuranlar kelimenin tam anlamıyla çileden çıkıyor. Randevu için verilen numarayı çevirenler hiçbir karşılık alamadıkları gibi, ulaşılamamamsının gerekçisi ile ilgili herhangi bir ikazda edilmiyorlar. Ulaşanlar ise seçtikleri polikliniği göre verilen gün karşısında adeta şok oluyorlar.  Teknolojiyi kullanamayanlar ise hastaneden yararlanamıyorlar. Acil muayene edilmesi gereken bir hastalığınız dahi varsa süre yeni değişmiyor. Bu durumda vatandaşların bu yöndeki şikâyetlerinin ardı arkası kesilmiyor.

 



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!