Randevu işe yaramadı Ofis kuyruğuna devam

Randevu işe yaramadı Ofis kuyruğuna devam

Toprak Mahsulleri Ofisi alım merkezlerinde hububat alımları sürüyor. İlçelerde TMO?lara gelen çiftçiler, hem alımların yavaş yürüdüğünden hem de fiyatlardan şikâyet ederken, ilk kez bu yıl uygulanan randevulu sistemin de işe yaramadığını ileri sürüyorlar.

ÇÖZÜM BULUNMASI İSTENİYOR
Randevulu sistem bile işe yaramadı. Randevu aylan çiftçilerden çok almayanların oluşturduğu kuyruk yine kilometrelerce uzuyor. Sıcak havada kilometrelerce uzayan kuyrukta saatlerce beklemek zorunda kalan çiftçiler, sıra çilesine çözüm bulunmasını istedi. Bu yıl ürün rekoltesinin beklenenin üzerinde çıkmasıyla yüzü gülen çiftçiler, TMO`da zaman, zaman meydana gelen kilometrelerce kuyruklara tepki gösterdi. İlçelerde TMO`ya ürününü satmaya gelen çiftçiler, alım merkezinin önünde veya uzayan kuyruklarda yaklaşık 2 gün kalmak zorunda bile kalıyor

ALIM İŞLERİ HIZLANSIN
Alım işlemlerinin ağır yapılmasından yakınan çiftçiler, Bu yıl rekoltenin beklentilerin üzerinde taban fiyatın ise düşük olmasına rağmen yine de tercihlerini TMO`dan yana kullandıklarını belirterek  ??Alım işlemlerinin hızlandırılmasını istiyoruz. Her gün yeni kamyonu ve traktörün eklenmesiyle kuyruk uzayıp gidiyor. Kavurucu sıcaklar altında araçlarımızın yanından ayrılamıyoruz?? dediler.

ARPA VE BUĞDAY DÜŞÜK
Arpa ve buğday fiyatlarının düşük olduğunu belirten çiftçiler, açıklanan buğday fiyatının çeşitli bahanelerle kesinlikle uygulanmadığını ileri sürdüler. TMO?ya verdikleri buğdayın genelde süneli olduğu bahanesi ile düşük fiyat uygulandığını dile getiren çiftçiler bu durumda mahsullerini tüccara satmak zorunda kaldıklarını da ifade ettiler. Çiftçiler, tüccarın kendilerinden aldığı buğdayı biriktirerek ofise sattığını da iddia ettiler.

HUBUBAT ALIMI SÜRÜYOR
TMO yetkililerinden alınan bilgilere öre ise TMO, Kırıkkale, Yahşihan, Balışeyh ilçesi, Karakeçili ve Keskin ilçesi ile Çerikli beldesi Ajans Müdürlüğü, Delice, Sulakyurt ve Çelebi Ekip Şefliğinde olmak üzere 9 noktada hububat alımlarını sürdürüyor. 

TESLİMATTAN BİR AY SONRA ÖDEME
Tüccar faaliyetinin yok denecek kadar az olduğu Kırıkkale bölgesinde TMO tarafından yapılan alımlarda ödemeler teslimattan bir ay sonra yapılıyor. Keskin?de süne tahribatının fazla olması dolayısıyla alınan ürünler yemlik buğday sınıfında değerlendiriliyor. Fiyatlandırmalar ise AB mevzuatı mukdesebatıına göre bilgisayar ortamında belirleniyor. Tüm alım bölgelerindeki personel saban 07,00 ile akşam 21,30 saatleri arasında özverili bir biçimde çalışıyor.



huseyin türkyılmaz
4.07.2015 22:04:19
arpa 60 ton

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ