Ramazan?da sigarayı bırakın

Ramazan?da sigarayı bırakın

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr.Feramiş Ender Güngüneş, Ramazan ayının sigarayı bırakmak için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Güngüneş, ??Sigara psikolojik olarak bırakılabilir, bunun için insanların sigaranın zararlarını düşünmeleri gerekmektedir?? dedi.

İYİ BİR FIRSAT
Güngüneş, kişileri, toplumları ve gelecek nesilleri tütün ürünlerinin zararlarından korumak ve herkesin temiz hava soluyabilmesinin sağlanması amacını taşıyan,"4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrol Hakkında Kanunun da çıkması ile vatandaşta sigarayı bırakma konusunda ciddi bir bilinç oluştuğunu, mübarek ramazan ayının da sigarayı bırakmak için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

ORUÇ TUTUN SİGARAYI BIRAKIN
Güngüne açıklamasında şu ifadeleri kullandı, ??Ramazan ayını, sigara bırakmak açısından iyi bir fırsat olarak değerlendirilmelidir. Sigarayı bırakmak için en uygun dönemin oruç tutulduğu günler olan ramazan ayıdır. Kişi sigarayı bırakma konusunda kendisini zihinsel olarak iyice kararlı bir duruma getirirse sigarayı bırakır.Burada dikkat edilmesi gereken noktalar şunlardır: Hepimizin fark ettiği gibi Ramazan?ın özellikle ilk günlerinde insanlarda aşırı sinirlilik hali mevcuttur. ?Sinirlilik, yoksunluk sendromunun en önemli belirtilerinden biridir. Tiryakilerin ramazan başında kendilerini sigarayı bırakma konusunda hazırlamaları halinde sigaradan kurtulabileceklerdir?? 




1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ