RAMAZAN?DA NE KADAR FİTRE VERECEĞİZ

RAMAZAN?DA NE KADAR FİTRE VERECEĞİZ

Diyanet İşleri Başkanlığı 2011 yılı Ramazan ayında verilecek fitre miktarını belirledi. Buna göre 2011 yılında 7.50 TL fitre vereceğiz.

SADAKA-İ FITIR MİKTARI 7,50 TL OLARAK BELİRLENDİ

Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından 2011 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2012 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar, ülkemizdeki mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak en düşük sadaka-i fıtır miktarı 7,50 TL olarak belirlendiğini söyledi.

 

NAKDİ OLARAK ÖDENECEK

Belirlenen miktarın, ?asgari miktar? olduğu ve sadaka-i fıtırda verilecek meblağ konusunda bir üst sınırın olmadığının belirten Gerek. ?Bu konuda ideal olanın, herkesin kendi hayat standartlarına göre asgari günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı vermesinin tavsiye edilmesi ve söz konusu meblağın, gıda gibi ayni olarak veya para şeklinde nakdi olarak ödenebileceği uygun görülmüştür? denildi. Son olarak Müftü Bekir Gerek, en düşük sadaka-i fıtır miktarı 7,50 TL olduğunu belirterek bunun üzerinde de ödemelerin yapılacağını söyledi.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ