RAMAZAN?DA ETE ZAM GELECEK

RAMAZAN?DA ETE ZAM GELECEK

Kırıkkale Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Gazi Karafilik, ramazan dolayısıyla yerli ete talebin artacağını ve talebi karşılayacak et de olmadığı için fiyatlarda artış yaşanacağını söyledi. Karafilik, ?Ay başından bu yana et fiyatlarının belirli düzeyde

YÜZDE 15 ARTACAK

Kırıkkale Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Gazi Karafilik, yerli besiciyi korumak amacıyla Mayıs ayında yüzde 60`a çıkarılan et ithalatındaki gümrük vergisinin, 2 Temmuz`dan itibaren yüzde 75`e yükseltildiğini anımsatarak, devletin üreticiye kilogram başına verdiği 1 lira teşviki de kaldırdığını anlattı. Buna bağlı olarak et fiyatlarının aybaşından bu yana yüzde 15 artış gösterdiğini belirten Karafilik, etin Ağustos ayının 15`i itibariyle yükselmeye başlayacağını bildirdi.

 

YERLİ ÜRETİM AZ MİKTARDA

Lezzeti ve rengi itibariyle albenisi bulunmayan ithal etin nihai tüketiciye satılmadığını, sanayicinin kullandığını kaydeden Karafilik, ramazanda taze tüketime ihtiyaç olacağını, taze et de yeterli olmadığı için fiyatların artacağını vurguladı. Karafilik, ``Ramazan ayı ve sonrası fiyatlar, geçen yılki ithalat öncesi duruma geri döner. Bugün içeride yerli üretim az miktarda. Ramazan dolayısıyla yerli ete talep artacak ve talebi karşılayacak et olmadığı için fiyatlarda artış olacaktır. Zaten artış oldu, bir yüzde 15 daha olacaktır`` dedi.

 



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!