RAMAZANDA AKILLARDA SORU İŞARETİ KALMASIN

RAMAZANDA AKILLARDA SORU İŞARETİ KALMASIN

Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek ?Yüz yüze, telefonla ve mail yolu ile vatandaşlarımızın sorularını cevaplıyoruz. Kapımız vatandaşlarımıza sonuna kadar açık. Mübarek Ramazan ayında vatandaşların akıllarında soru işareti kalmasın? dedi.

VATANDAŞLARIMIZA KAPIMIZ AÇIK
Ramazan ayında vatandaşların dini sorularını dinleyebileceklerini ve bu konuda vatandaşa bilgi vereceklerini ifade eden İl Müftüsü Bekir Gerek, dini konularda vatandaşların dışarıdan edindikleri bilgilerle yanlış yönlendirildiğini söyledi. Gerek şöyle konuştu, ?Kırıkkaleli vatandaşlar İslam?a ve gereklerine harfiyen uyarak gerekli duyarlılığı gösteriyorlar. Zaten bizimde hizmetlerimizde en büyük finans kaynağımız vatandaşlarımızdır. Müslüman bir topluma göre camilere ve din görevlilerine Kırıkkale genelinde gerekli önem gösteriliyor. Bu noktada vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum? dedi.
 
NAMAZ HUZUR VE FERAHLIK KAPISIDIR
Vatandaşların soruların cevabı için kendilerine başvurmaları gerektiğini bildiren Gerek, ?İlk önce aklındaki bütün soru işaretlerine çözüm bulmak için bizim iletişim araçları ile ya da yüz yüze misafirimiz olmalıdır. Namaza yeni başlayan bir vatandaş namaz dualarını iyi bilmelidir. Fakat namaz dualarından önce camileri, din görevlilerini, ibadet yerlerinin atmosferini iyi tanımalıdır. Bu konuda en sağlıklı bilgileri başkanlığımız yayınlarından ve uzmanlarımızdan almalıdır. İbadete yeni başlayan bir birey namazın iç ve dış farzlarını, şartlarını, usulünü aşamalı olarak hazım ede,ede öğrenmelidir. Her şey birden olmuyor. Çünkü eğitimde olduğu gibi ibadet hayatımızda da tedricilik önem arz etmektedir? dedi.
 
İSLAMİ DEĞERLERE ÖNEM VERİYOR
Kırıkkale halkının İslami değerlere önem verdiğini ve bu konuda bilgi sahibi olmaya çalıştığını belirten Gerek, ?Vatandaşlarımız dini konulardaki sorunlarını büyük bir duyarlılıkla bizlere yöneltiyorlar. Ancak dışarıdan da bilgi edinen ve bu doğrultuda hareket eden vatandaşlarımız da var. Bazı vatandaşlarımız sokaklardan edindikleri bilgilerle kendi heveslerini kırıyorlar. Yanlış bilinen bir çok uygulama veya düşünce var. Bir ibadeti yaparken yanlış yapılırsa da olmaz. Her konuda sağlıklı bilgi sahibi olmak gerekir. Sağlıklı bilgi olursa sağlıklı ibadet olur. Bizler de bunun için varız. Sokaktaki bilgi doğru bile olsa vatandaşlarımızın bizden öğrenerek bilginin doğruluğundan emin olması gerekir. Bizlerin asli görevlerinden birisi de vatandaşlarımızın akıllarındaki soru işaretlerini cevaba kavuşturmaktır? diye konuştu.
 
VATANDAŞLARIMIZI AYDINLATIYORUZ
Din görevlilerinin vatandaşları aydınlatmak için gerekli çalışmaları yaptığını kaydeden Gerek, ?Vatandaşların sorunlarını dinleyip onlara yol göstermek ve sorularını eksiksiz ve akıllarında en ufak bir soru işareti dahi kalmayacak şekilde cevaplandırmak başta bizler yani müftülük bünyesi olmak üzere tüm din görevlilerinin asli görevlerindendir. Camilere gelen vatandaşların namaz kılıp kılmaması, camiye sürekli gelip gelmemesi göz önünde tutulmadan kapımızı çalan her vatandaşımızın sorularını yanıtlamak üzere gerekli bilgiye sahip din görevlilerimiz mahallelerde, bizlerde telefon başında, müftülükte ve e-mail yolu ile bu görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Camilerde ve müftülüklerde bu hizmet yapılırken fetva ve irşad hizmetleri müftülük bünyesinde çalışan bir ekip tarafından yapılmaktadır? dedi.
 
ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR
İl Müftülüğü çalışmaları hakkında da bilgi veren Gerek, ?Diyanet İşleri Başkanlığımızın taşra teşkilatında temsilcileri il ve ilçe müftülükleridir. Teşkilatımız anayasal bir kuruluş olduğu için mevzuat dahilinde hizmet vermekteyiz. İslam dininin ibadet, itikat ve ahlak konularında halkı bilgilendirmek, bütün siyasi kanaat ve görüşlerin ötesinde halka hizmet sunmak, din, dil, cinsiyet, mezhep, siyasi görüş ayrımı yapmadan vatandaşlarımıza din alanında hizmet sunmaktır. Bizim hizmetimizin ebediyeti için tek finans kaynağımız vatandaşlarımızdır. Vatandaşlarımızın anlayışı, hoşgörüsü ve duyarlılığı bizlere hizmette bulunma şansı vermektedir? diye konuştu.


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ