Ramazan Hazırlıkları Tamamlandı

Ramazan Hazırlıkları Tamamlandı

İl Müftüsü Bekir Gerek, yaklaşmakta olan Ramazan öncesinde Ramazanla ilgili hazırlıklar konusunda açıklamada bulundu Gerek ,? Ramazan ayı genelgesi doğrultusunda İl ve İlçe Müftülüklerimizce gerekli her türlü tedbirler alınmıştır? dedi.

İl Müftüsü Bekir Gerek gerekli önlemlerin alındığını, hazırlıklarında tamamlandığını söyledi

RAMAZAN, RUHLARIMIZIN UYARICISI
Kardeşlik ve sevgi bağlarının daha da güçlendiği mübarek bir ay olduğunu ifade eden Gerek,  ?2012 yılı Ramazan ayına yaklaşmış bulunuyoruz. 19 Temmuz 2012 Perşembe günü ilk teravih namazı kılınacak, 20 Temmuz 2012 Cuma günü de oruç tutulmaya başlanacaktır. Ramazan, ruhlarımızın uyarıcı telkin ve öğütlere her zamankinden daha çok açık olduğu, manevi duygularımızın canlılık kazandığı, birlik ve beraberliğimizin. Kırıkkaleli hemşerilerimizin, bu mübarek günlerin feyiz ve bereketinden yeteri kadar yararlanmalarını temin etmek amacıyla, Diyanet İşleri Başkanlığımızın 2012 yılı Ramazan ayı genelgesi doğrultusunda İl ve İlçe Müftülüklerimizce gerekli her türlü tedbirler alınmıştır? şeklinde konuştu.

CAMİLER RAMAZANA HAZIR OLACAK
Ramazan öncesi camilerin iç ve dış temizlikleri yapılacağını söyleyen Gerek,? Halıları yıkanarak temizlenecektir. Ses cihazları elden geçirilecektir. Böylece ramazana hazır hale getirilecektir. Ramazan ayı öncesinde İlimiz Merkezinde bulunan camilere 2 İmam Hatip ve 4 Müezzin Kayyım ataması,  İlçelerde ve Köylerinde münhal bulunan camilere 18 İmam Hatip ve 1 Müezzin Kayyım olmak üzere toplam 25 görevli ataması Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılmıştır. Bunlar Ramazandan önce görevlerin başlayacaklardır. Bunların dışında kalan münhal kadrolar ise muhtarlıklarla iş birliği yapılarak ramazan ayı dolayısıyla fahri görevlendirme cihetine gidilecektir.?

ÖNEMİ KONULARINA AĞIRLIKLI OLARAK YER VERİLECEK
Gerek ?İl ve ilçe müftülüklerimizce toplumun din konusunda aydınlatılmasına yönelik ramazana özel vaaz ve irşat programları hazırlanmıştır. Bu yıl Diyanet işleri Başkanlığımız, Peygamberimizin Aranızda selamı yayınız.(Müslim, Îman, 93) hadis-i şerifini merkeze almasından dolayı selam konusu ele alınacak ve selâmı sosyal hayatımızın merkezine yerleştirmeyi amaç edinen etkinlikler düzenlenecektir. Bu doğrultuda vaazlarda Selamın Önemi, Selamın Adabı, Selamlaşmayı Yaygınlaştırmanın Önemi, Selamın Fert ve Topluma Kazandırdıkları, Sevgi ve Kardeşlik Bağlamında Selam, Çocuklara ve Gençlere Selam Bilincinin Kazandırılması, İnsan İlişkilerinde Selamlaşmanın Önemi konularına ağırlıklı olarak yer verilecektir?

YÜZ YÜZE VAAZ YAPILACAK
?Ramazan boyunca İlimiz Merkezi ve İlçelerde her gün öğle ve teravih namazlarından önce, vaaz yapılacaktır. Vaazlarda aktif olarak İl müftüsü, müftü yardımcıları ve il vaizleri görev yapacaktır.Ayrıca yüz yüze vaaz becerilerini geliştirme seminerine katılan cami görevlileri ile Ramazan ayında vaaz etmek isteyen cami görevlileri kendi camilerinde cemaatine vaaz yapacaklardır. Böylece İlimiz Merkezinde 54, İlçelerde 140 civarında olmak üzere toplam 200 civarında camide yüz yüze vaaz yapılacaktır. Toplam 250 civarında görevlimiz vaaz yapmada görev almış olacaktır?
 
İRŞAT VE MUKABELE PROGRAMLARI DÜZENLENECEK
 ?Ayrıca Cumartesi öğlen namazından önce Çarşı Camiinde ve Cuma sabah namazlarından sonra Nokta Camiinde yapılmakta olan hadis dersleri ramazan ayında da devam edecektir.Bütün Camilerimizde erkeklere ve bayanlara yönelik mukabele programları tertip edilecek ve hatmi şerifler yapılacaktır. Camilerde bayanların ve engellilerin rahat ibadet edebilmeleri için din görevlilerince gerekli tedbirler alınacaktır. Ayrıca bayanlara yönelik olarak Nokta, Yeşiltepe, Yıldıztepe, Şehit Cengiz Topel, Etiler Ulu Cami, Miraç, Eyüp Sultan, Çayır Evler,  Yavuz Sultan Cami, Fatih Sultan Mehmet Camii, Yeşil Camii, Atatepe Camii, Aşağı Mahmutlar Reşadiye Camii, Yeni Sanayi camilerinde  vaaz-irşat ve mukabele programları düzenlenecektir.?

MAKALELER KALEME ALINACAK
Ramazan özel Programlar olacağında değinin Gerek , ?Gönül Sofrası? programı düzenlenecek. ?Mahalli basınımızda çeşitli gazetelerde ramazan ayı içerisinde İl Müftüsü, İl Müftü Yardımcıları, Vaizler ve Din Görevlileri tarafından makaleler kaleme alınacaktır. Bu yıl da yatsı namazlarından önce camilerimizde  ?Kur?an Ziyafeti? düzenlenecektir. İnşaatı devam etmekte olan Nur Caminin doğu cephesinde bulunan revakların altında ve alanda bu yılda kadın ve erkeklerin katılımı ile teravih namazı kılınacaktır. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında Çarşı Camii?nde hatimle teravih namazı geleneği devam edecektir?

32 CAMİ SABAHA KADAR İBADETE AÇIK
 ?İlimiz Müftülüğünün koordinesinde Türkiye Diyanet Vakfı Kırıkkale Şubesiyle işbirliği yapılarak İl Müftüsü Bekir Gerek?in ve Müftü Yardımcılarının katılımları ile İl Merkezi mahallelerde ve 8 İlçede birer defa olmak üzere iftarlar verilmesi planlanmıştır.Ayrıca imkanlar nispetinde fakir ailelere gıda yardımı yapılmaya çalışılacaktır.Kadir gecesinde merkezde 32 cami sabaha kadar ibadete açık tutulacaktır.Vatandaşlarımız Dini soru ve sorunlarını, ailevi soru ve sorunlarını Müftülüğümüzün alo fetva hattı olan 190?ı arayarak sorabileceklerdir. Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız karşılıklı vaaz ve irşat hizmetlerinde bulunmak üzere kardeş il, kardeş ilçe ve kardeş cami uygulaması başlatmıştır. Bu çerçevede ilimizin kardeş şehri Çankırı olup, karşılıklı vaaz ve irşat hizmetlerinde bulunacaklardır. Ayrıca ilçe müftülüklerimiz de bu uygulamayı gerçekleştireceklerdir. Bu duygularla bütün Kırıkkaleli hemşerilerimin ve basın mensuplarımızın Ramazan ayını gönülden tebrik ederim?



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ