Ramazan dolu, dolu geçecek

Ramazan dolu, dolu geçecek

Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek, Ramazan ayı öncesi Müftülük olarak belirledikleri Ramazan programı hakkında bilgi aktardı. Gerek, Ramazan ayının gölgesinin müminlerin üzerine düşmeye başladığını ve bu mübarek ayda cennet kapılarının açılıp, cehennem kap

EVDE YALNIZLIK ÇEKİLİYOR
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın her yıl bir Ramazan teması belirlediğini bu yıl ki ramazan ayı temasının ise “Hiç kimse kimsesiz kalmasın” olarak seçildiğini ifade eden Müftü Bekir Gerek, bu yıl Ramazan ayı etkinliklerinin dolu dolu geçeceğini söyledi.
Müftü Gerek, günümüz dünyasında modern yalnızlık adıyla yeni bir kavramın ortaya çıktığını ve modern yalnızlık olarak tabir edilen durumunda ilimizde fazlasıyla görüldüğünü belirterek “Özellikle iletişim ve teknolojiyle birlikte kalabalıklar içerisinde yalnızlıklar hissediliyor. Evde yalnızlık çekiliyor, aile ve akraba arasında yalnızlık çekiliyor biz inşallah bu sene buna son vererek. İl Müftülüğü olarak fakirlerimizi, yetimlerimizi, Sevgi evlerini, Cezaevini ziyaret ederek buradaki insanlarımızla bir araya geleceğiz. Bir çocuğun başını okşamak büyük bir rahmet ve merhamet kaynağıdır. Biz buna önem vereceğiz” dedi.

EZBERE MUKABELE OKUNACAK
Müftü Gerek, İl Müftülüğü olarak bu yıl farklı bir hizmetin daha altına imza atacaklarını ve Ramazan ayı boyunca her gün mesai saatinden başlayıp akşama kadar bir personelin fetva nöbeti tutacağını söyledi. Gerek, “Bu kapsamda Kırıkkale ve ilçelerden Alo Fetva Hattı 190’ın aranması durumunda gelen çağrılar İl Müftülüğüne yönlendirilecek ve nöbette olan müftülük personeli de vatandaşa ay boyunca yardımcı olacak.Ay boyunca Camilerde merkezi vaaz sistemiyle öğle ve teravih namazı öncesi vaaz programları yapılırken ayrıca ay boyunca tüm camilerde mukabeleler okunacak.” dedi. Gerek, bu yıl ki fitre miktarını da 10 Lira olarak belirlediklerini ve bu rakamında asgari rakam olduğunun bilinmesi gerektiğini sözlerine ekledi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ