Ramazan dilencileri sokakta

Ramazan dilencileri sokakta

Ramazan ayıyla birlikte dilencilerin sayısında artış yaşandı. Cami önlerini ve parkları mesken tutan dilencileri zabıta yakalamaktan bıktı.

DİLENCİLER TOPLANMA İLE BİTMİYOR

Ramazan ayı ile birlikte dilenci sayısında artışta yaşanmaya başladı. Kırıkkale?de camilerin önü her namaz çıkışında dilencilerden geçilmiyor. Vatandaşların dini duygularından istifade etmeye çalışan dilenciler, şehir merkezinde sokak başlarını, parkları ve iftardan sonra mesken edindiler. Mahallelerde ev, ev dolaşarak yardım isteyen dilencilerden bıkan vatandaşlar yetkili mercilere şikâyette bulunurken, zabıta ekipleri ise dilencileri toplamaya bitiremiyor.

ZABITA YORULDU

Kırıkkale Belediyesi Zabıta ekipleri için Ramazanın gelmesi işlerinin iki kat artmasına zemin hazırladı. Halka gıda sunan tesisleri, satıcıları, fırınları sürekli denetleyen ve hiçbir olumsuzluğa göz yummamak için çalışan ekiplerin başına dilenciler bela oldu. Ramazan öncesi yapılan bir operasyonla toplanarak geldikleri yerlere gönderilen dilencilerin yerine yenilerinin gelmesi, sayılarının da tam iki kat artması, zabıtaları canından bezdirdi.

HERKESE SADAKA VERİLMEZ

Özellikle Ramazan ayı içerisinde hayır hasenatların daha yoğun olduğunu dikkate alarak dilenciliği meslek haline getirmiş bulunduğunu dile getiren İl Müftüsü Bekir Gerek, yardım yapılacak, sadaka veya fitre verilecek kişilerin, iyi seçilmesi gerektiğini ve her önüne gelene, her kapıyı çalana yardım yapılması gerektiğini hatırlatmıştı.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü