Ramazan şehre canlılık getirdi

Ramazan şehre canlılık getirdi

MANEVİ ATMOSFERİMİZ ARTTI

Ramazan şehre canlılık getirdi

Kırıkkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen Ramazan etkinlikleri Kırıkkalelileri Cumhuriyet Meydanı´nda buluşturuyor.

ÇEŞMEDEN ŞERBET AKACAK

Ramazan etkinlikleri Cuma gecesi programında ilk olarak Nur Çeşmesi´nin açılışı yapıldı. Vali Ali Kolat ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tarafından açılan çeşmeden Ramazan boyunca şerbet akacağı bildirildi. Nur Çeşmesi´nin açılışında kısa bir açıklama yapan Vali Kolat; ?İl Müftülüğümüz sağ olsun Nur Camii ile birlikte, bu güzel Nur Çeşmesini de halkın hizmetine sundu.  Ramazan ayı boyunca bu çeşmeden şerbet akacak. Ben bu hizmette emeği geçen Valiliğimize, Belediyemize, Müftülüğümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah Kırıkkale´miz bu güzel hizmet bir gelenek olarak devam eder. İnşallah bu şerbetten, cennette de içmek nasip olur? dedi.

DÜNYACA ÜNLÜ HAFIZ GELDİ

Nur Çeşmesinin açılışından sonra Vali Kolat ve beraberindekiler, Cumhuriyet Meydan´ındaki programa geçtiler. Buradaki program, Kırıkkale Belediyesi Mehter Takımının verdiği konser ile başladı. Programda davetlilere çeşitli ilahiler seslendirildi. Daha sonra, Mısırlı Kari Muhammed Nasır tarafından Kur´an-ı Kerim tilaveti sunuldu. Vali Kolat ve Belediye Başkanı Saygılı, Kur´an-ı Kerim Tilavetinden sonra Mısırlı Hafız Muhammed Nasır´a günün anısına çini tabak hediye ettiler.

MANEVİ ATMOSFERİMİZ ARTTI

Valimiz Ali Kolat, program sonunda yaptığı konuşmada; ?Belediyemiz tarafından Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen bu tür etkinlikler ilimize canlılık getirdi. Nur Camimizin devreye girmesiyle, manevi atmosferimiz daha da arttı. Buna vesile olanlardan Allah razı olsun. Ayrıca Mısırlı Hafız Muhammed hocamızın buraya getirilmesinde emeği geçenlere de teşekkür ediyorum. Bizlere güzel bir Kur´an Tilaveti dinlettirdi. İnşallah bu tür etkinlikler bundan sonra da artarak devam edecek? dedi.

ÇOCUKLARA BİSİKLET DAĞITTI

Cumartesi gecesi programı ise Kur´an tilaveti ile başladı. Ravza İlahi grubu söylediği ilahiler ile katılımcılara unutulmaz bir gün yaşattı. Semazen gösterisinin yapıldığı programda Belediye Başkanı Saygılı kura ile çocuklara bisiklet hediye etti.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı