Ramazan, rahmet ayıdır

Ramazan, rahmet ayıdır

BEREKETİ VE HAYRI BOL BİR AY

Ramazan, rahmet ayıdır

Kırıkkale İl Müftüsü Şahin Yıldırım, idrak edilecek Ramazan Ayı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Müftü Yıldırım, mesajında Ramazan Ayının ibadet, rahmet ve mağfiret ayı olduğunu belirterek tüm Kırıkkalelilerin Ramazan ayını kutladı.

İLK TERAVİYİ KILACAĞIZ

Yıldırım mesajında şunları ifade etti: ?Manevi derecesi çok yüksek ve kazancı pek büyük olan Ramazan ayına 19 Temmuz Perşembe günü akşamı itibariyle teravih namazını kılarak girmiş olacağız ve 20 Temmuz Cuma günü de, Ramazanın birinci günü orucuna başlamış olacağız. Hepimize mübarek olsun! Yüce Allah´ın bizlere lütfettiği nimetlerden birisi de Mübarek Ramazan ayıdır. Ramazan ayı ibadet, rahmet ve mağfiret ayıdır.?

BEREKETİ VE HAYRI BOL BİR AY

?Bereketi bol, hayrı çok olan bir aydır. Bu ay, yardım, bağış, rahmet ve ihsan ayıdır. Ramazan ayı, bir yıllık maddi ve manevi kirlerden temizleneceğimiz, insanî duyguların coştuğu, tevbe edip hakka yönelme şuurunun geliştiği maddî ve mânevî bir terbiye ayıdır. İnsanlığı, fikrî ve ahlâkî sapıklıktan, cehaletten kurtarıp, ilme, medeniyete ve dolayısıyla ebedî saadete ulaştıran Kur´an-ı Kerim, bu ayda nazil olmuştur. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, bu ay içerisinde yer almaktadır. Ramazan ayının faziletini Yüce Allah, şöyle beyan etmiştir.?

İNSANLARA YOL GÖSTERİYOR

?Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak kendisinde Kur´an´ın indirildiği aydır. Sizden her kim bu ayda bulunursa oruç tutsun.? (Bakara 185) Oruç, zenginleri şefkat ve merhamet duyguları ile fakirlere bağlar. Oruç tutmakla, zenginler fakirlerin halini anlarlar, kibir ve gururdan vazgeçerek onlara yardım ederler. Oruç tutmaktan maksat, dini bir vazifeyi ifa ederek Allah´ın emrini yerine getirmektir.?

FAZİLETİ VE HİKMETİ VAR

?Bununla beraber orucun sıhhî, ahlaki ve içtimaî bir takım faziletleri ve hikmetleri vardır. Nitekim Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurmaktadır: "Oruç tutunuz ki, sıhhat bulasınız" (Tergip Terhip C. 11, s.232) İbni Mace´nin rivayet ettiği bir başka hadiste Allah Rasulü: "Her şeyin bir zekâtı vardır, vücudun zekâtı da oruçtur. Oruç sabrın yarısıdır."(Tergip Terhip C. 11, s.208) buyurmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Sakaryalıların Mübarek Ramazan ayını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice mübarek ramazan aylarına kavuşmayı diliyor, bu ayın bütün müminlerin affına vesile olmasını Cenâb-ı Allah´tan niyaz ediyorum.?

HABER MERKEZİ



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ