Rafineriden çıkan gaz mı zehirledi?

Rafineriden çıkan gaz mı zehirledi?

İŞÇİLERİN TEDAVİLERİ SÜRÜYOR

Rafineriden çıkan gaz mı zehirledi?

Gün içerisinde meydana gelen ve 8 kişinin zehirlendiği olayın TÜPRAŞ Kırıkkale Rafinerisi´nden çıkan gaz sebebiyle meydana geldiği iddia edildi.

İŞÇİLERİN TEDAVİLERİ SÜRÜYOR

TÜPRAŞ Kırıkkale Rafinerisinden çıktığı ileri sürülen gazın, Kırıkkale şehir merkezine kadar yayıldığı iddia edilirken, TÜPRAŞ´ın tedbir amaçlı, taşeron işçilerine bir günlük izin verildiği, yaşanan arızanın devam ettiği öğrenildi. Olay sonrası baş dönmesi ve mide bulantısı şikâyetiyle Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi´nde gelen işçilerin tedavileri sürüyor.

TÜPRAŞ´TAN KONUYA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI

Olayın ardından TÜPRAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında şu ifadeler yer verildi: ?Bugün sabah saatlerinde Kırıkkale Rafinerisi´nde hava sıcaklığının ani düşmesi ve hatların donması sonucu gerçekleşen arıza nedeniyle, rafinerinin üç flare´den (meşale) biri sönmüştür. Meşalenin devreye alınması için gerekli müdahaleler yapılarak, yanma diğer meşalelere aktarılmıştır. Teknik emniyet prosedürlerimiz gereği ve tedbir amaçlı olarak, sahada bulunan çözüm ortaklarımız saha dışına çıkarılmıştır. Üretim ve satış faaliyetlerimiz planlandığı gibi sürdürülmektedir. Arızanın giderilmesine ilişkin çalışmalarımız sonuçlandığında ikinci bir bilgilendirme yapılacaktır."



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama