Radyasyonu engellediler

Radyasyonu engellediler

Ankara Elmadağ da boya üretimi yapan yerli bir firmanın Arge ekibi üç yıla yakın bir zamandır üzerinde çalıştıkları boyayla elektromanyetik radyasyonu engellemeyi başardılar.

KULLANIMI İDEAL OLACAK

Elektronik ürünler cep telefonları, baz istasyonları bunların etrafa yaymış olduğu Elektromanyetik radyasyon insan sağlığını ciddi şekilde tehdit etmektedir. Boya imalatı yapan iş yeri sahibi ve aynı zamanda kimya mühendisi olan Ercan Tokdemir oluşturduğu arge ekibiyle beraber üç yıldır üzerinde çalıştığı boyayla büyük bir başarıya imza attı. Türk Kimyacıların geliştirdiği boya sayesinde Elektromanyetik radyasyon yüze 99 oranında engellenebiliyor. Astar boya şeklinde duvara uygulanan boyanın üzerine normal boya yapılıyor. Türkiye de ve dünya da ilk olma özelliğine sahip olan boyanın çocuk odalarında, hastane ve okullar dahil tüm yaşam alanlarında kullanımının ideal olacağı düşünülüyor.

 

YÜZDE 99 FARK VAR

Ürünü İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik elektronik laboratuarları, Fizik mühendisleri odası inceleyerek onaylamış durumda. Ayrıca boya için patent başvurusu da yapılmış. Dünyada bu boyanın bir benzeri daha var fakat içeriğinde ağır kurşun olduğu için tercih edilmiyor. Kurşun maddesi insan sağlığı için tehlike oluşturmakta yerli üretim boyada ise sağlık açısından her hangi bir sakınca bulunmuyor. Geliştirilen boyanın uygulandığı odada ölçülen Elektromanyetik radyasyon değeriyle boya uygulanmamış odadaki radyasyon değerleri arasında yüzde 99 luk bir fark görülüyor.

 

ÜRÜN HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Yüksek Kimya Mühendisi: Nalan Gülçin Kaykaç ’Firmamız yaklaşık iki buçuk yıldır yürütmekte olduğu bi arge çalışmasının sonucunda elektromanyetik radyasyonu kal kanlayan bi boya geliştirmeyi başardı. Ürünümüzün etkinliği İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından Fizik mühendisleri odası tarafından ve çeşitli dernekler tarafından test edildi. Elektromanyetik radyasyonun çocukları yetişkinlerden daha çok etkilediği deneysel çalışmalar sonucunda kanıtlanmış bir şey dolayısıyla geliştirdiğimiz bu ürünün özellikle bebek odalarında, çocuk odalarında ve yatak odalarında kullanılması gerektiğini düşünüyoruz.’’diyerek ürün hakkında bilgi verdi.

 

DÜNYADA İLGİ GÖRMESİ BEKLENİYOR

Kimya mühendisi ve Boya imalathanesi sahibi olan  Ercan Tokdemir’de ‘’Üç senedir bu elektromanyetik radyasyondan koruma üzerine çok etkin bir ürün geliştirdik bu Türkiye de bir ilk bu arada patent başvurularımızı yaptık umuyoruz ki çok etkin bir ürünü piyasaya yakın zamanda süreceğiz’’dedi. Yakın zamanda piyasaya sürülecek olan Elektromanyetik radyasyonu kal kanlayan boyanın yalnızca Türkiye de değil tüm dünyada ilgi görmesi bekleniyor.

 

 

 

 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü