Projeler umut ışığı oldu

Projeler umut ışığı oldu

2010-2011 yılları arasında İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce hazırlanan ?Bir Yastıkta Bir Ömür?, ?Sosyal Hizmetler ve Emniyet El Ele?, ?Öpülesi Eller? ve ?Umut Yıldızı? adlı projeler tamamlandı. Projeler hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulunan İl So

HABER- FOTO: KADİR YAHŞİ

5 BİNİ AŞKIN KİŞİ FAYDALANDI

Kırıkkale Valiliği öncülüğünde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinesinde, Kırıkkale Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü`nün katkılarıyla uygulanan ve İl Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ?Bir Yastıkta Bir Ömür?, ?Sosyal Hizmetler ve Emniyet El Ele?, ?Öpülesi Eller? ve ?Umut Yıldızı? adlı projelerden toplam 5 bini aşkın vatandaş faydalandı. Gazetemiz Haber Müdürü Kadir Yahşi?ye özel açıklamalarda bulunan İl Sosyal Hizmetler Müdürü Zühtü Bozdemir, projelerin ayrıntılarını açıkladı.

 

SAĞLAM TEMELLER ATILDI

Her projenin ayrı ayrı özelliği olduğunu ve Kırıkkale için çok faydalı olduğunu dile getiren Bozdemir, özellikle projelerin kurumlar arasında uygulanması daha sağlam temeller oluşturduğunu kaydetti. Projelerin olumlu etkilerini gördüklerini belirten Bozdemir, Kırıkkaleli vatandaşların bu projelerle birlikte birçok sorununu hallettiğini vurguladı. Tek tek projelerin içeriğinden bahseden Bozdemir, rakamlarla projelerden faydalanan hedef kitlesini açıkladı.

 

BİR YASTIKTA BİR ÖMÜR

Bozdemir projeleri şöyle anlattı; ?Kırıkkale Valiliği öncülüğünde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinesinde, Kırıkkale Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü`nün katkılarıyla Bir Yastıkta Bir Ömür Projesi uygulanmıştır. Proje kapsamında 2010 yılında evlenmek üzere Kırıkkale belediyesine müracaatta bulunmuş 400 kişiye eşler arası iletişim, yasal haklar ve sağlıklı yaşam bilgilendirme eğitimleri verilmiştir. Ayrıca 600 kişiye de el kitabı dağıtılmıştır. 2011 yılında da devam eden projeden 2011 yılında toplam 357 kişi yararlanarak eğitim almıştır?

 

ÖPÜLESİ ELLER PROJESİ

?Kırıkkale Valiliği Öncülüğünde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Koordinesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü, Kırıkkale Belediyesi`nin katkılarıyla Öpülesi Eller Projesi uygulanmıştır. Proje için bir araç kiralanmıştır. 2 sözleşmeli, 1 kadrolu ve 1 belediyeden olmak üzere 4 personel projede çalışmak üzere görevlendirilmiştir. Kırıkkale ilinde Evinde yaşayan, 50 yaş ve üzeri sosyo-ekonomik, ve psiko-sosyal yönden yoksunluk yaşayan yaşlılar toplam 500 yaşlıya ulaşılması hedeflenmiş; 100 yaşlıya ulaşılmıştır. Projenin resmi süresi 2011 yılı içinde tamamlanmakla birlikte İlimizde 2011 yılında hizmete açılan Gün Işığı Yaşlı Hizmet Merkezi üzerinden sürdürülmeye devam etmektedir.?

 

EMNİYET-SOSYAL HİZMETLER ELELE PROJESİ

?Kırıkkale Valiliği Öncülüğünde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğünün katkılarıyla Emniyet-Sosyal Hizmetler Elele Projesi uygulanmıştır.

19.02.2010 ve 24.02.2010 tarihli toplantılarda Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü

Temsilcileri ile Emniyet İl Müdürlüğünün temsilcilerinin olduğu Koordinasyon

Toplantısında, proje ilgili tüm birimlere anlatıldı. 23.04.-22.04.2010 tarihleri arasında Kırıkkale İlinde bulunan 3 polis merkezinde yapılan eğitimlerde "Aile içi Şiddet", "Kadına ve Çocuğa Yönelik Şiddetle Mücadelede Yasal Dayanaklarımız"`ve "Mağdur Odaklı Yaklaşım" konuları ele alınmıştır. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından bastırılan 4000 adet broşür, Aile içi Şiddet Mağdurlarına ve polis merkezlerine gelen kişilere verilmek üzere bilgilendirme ve yönlendirme amaçlı dağıtılmaya başlanmıştır. 21.03.2010 tarihinde,, Kırıkkale Üniversitesi Kampus?ünda Ağaç dikimi yapılmıştır. 24.03.2010 tarihinde, Çocuk yuvasında, Çocuk Yuvası personeli ve Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesinde görev yapan polislere 5395 sayılı kanun ve uygulamalar hakkında bilgi alışverişinde bulunulmuştur. 15.06.2010 tarihinde Çocuk yuvasında korunma altında bulunan 7-12 yaş grubu çocuklar toplum destekli polis eşliğinde MOBESE ye ziyarete götürülmüştür. Proje sosyal etkinlilerle devam etmiştir.?

 

UMUT YILDIZI

?Kırıkkale Valiliği Öncülüğünde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Koordinesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü`nün Katkılarıyla Umut Yıldızı Projesi uygulanmıştır. Proje ile sokakta çalışan ve risk altında bulunan, eğitimlerine devam etmeyen, 15-20 yaş arasında olup, okula devam etmeyen çocukları/gençleri eğitmek, özgüvenlerini artırmak ve maddi katkı sağlamak Hedeflenmişti. Bu bağlamda; Proje kapsamında, 01.04.2010 tarihi itibariyle Yahşihan Mesleki Eğitim Merkezinde kaynakçılık alanında, 25 çocuk/genç ile kurs başlatılmıştır. 21 kursiyer ile çalışmalar devam etmiş olup Eylül 2010 tarihine kadar proje faaliyetleri sonlandırılmıştır. 16 çocuk sertifika almaya hak kazanmıştır. 05.11.2010 tarihli kapanış töreni ile çocuklara sertifikaları verilmiştir. Toplam Harcama Miktarı 57.812.30 TL?dir? şeklinde



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ