Projeler akamete uğratılmak mı isteniyor?

Projeler akamete uğratılmak mı isteniyor?

KOSGEB´DEN KAÇ KİŞİ KREDİ ALABİLDİ?

Projeler akamete uğratılmak mı isteniyor?

Av. Mehmet Yılmazer, KOSGEB kredilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmazer esnafın sıkıntılarını hafifletmek için üretilen projelerin bürokratik nedenlerden dolayı akamete uğradığını söyledi.

ZORLU SÜRECİN HAFİFLETİLMESİ İÇİN

Hükümetin ülkemizin geçtiği zorlu sürecin şartlarını olabildiğince hafifletmek için çok yapıcı projeler geliştirerek, çözümler ürettiğini belirten Yılmazer, ?Ancak bu proje ve çözümler zaman zaman özellikle bürokratik nedenler ile adeta akamete uğratılmak isteniyor. Açıkça belirtmek istediğim konu şu ki;  KOSGEB´in esnafımıza bir parça nefes aldırmak için vereceğini kamuoyuna açıkladığı 50 bin TL tutarındaki kredi adeta sabote ediliyor. Şöyle ki; Yaklaşık 6 bin 500 esnafın bulunduğu Kırıkkale´mizde sözünü ettiğim krediye yaklaşık bin 500 esnafın başvurduğu ancak bana ulaşan ve basına yansıyan bilgiye göre başvurular arasından sadece 42 kişinin kredisinin onaylanmış olması gerçekten düşündürücü ve üzücüdür? dedi.

KAÇ KİŞİ KREDİ ALABİLDİ?

Yılmazer açıklamasında şu ifadelere yer verdi ?Bu nedenle şu sorular acilen cevaplanmalıdır: KOSGEB neden Hükümetimizin esnafa verilmesini istediği kredinin sadece faizine kefil olarak esnafımızı bankalar karşısında zor durumda bırakmıştır? Neden kredinin anaparasına da kefil olmamıştır? KOSGEB neden kredi alacak esnafta aranacak kriterleri en açık ve şeffaf biçimde kamuoyu ile paylaşmamıştır? Neden kredi almaya uygun olmayan esnaf kardeşlerimize umut aşılanmış ve yoğun müracaat kaosu yaratılmıştır? KOSGEB süreci en başından beri neden bu denli kötü yönetmiştir? Kırıkkale´de kaç esnaf kardeşimiz bu krediyi almak için müracaat etmiştir? Kaç kişi kredi alabilmiştir? Konu ilgililerince gerekli biçimde takip edilmekte midir?

HERKES AKLI BAŞINDA DAVRANMALI

?KOSGEB kredisinin geldiği noktada, sürecin çeşitli yerlerinde bulunanların yaptıklarına bakarak yoğun FETÖ kokusu alıyorum. Türkiye´deki ve Kırıkkale´deki bürokratlarımız ve bankalarımız dâhil Hükümetimizin bu çok olumlu çalışmasını sabote etme amacı ve basiretsizliğinde olan herkesi aklı başında davranmaya davet ediyor ve bu yaşananları not ettiğimiz uyarısında bulunuyorum.?



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ