Pozitif ayrımcılık bekliyoruz

Pozitif ayrımcılık bekliyoruz

CHP Kırıkkale İl Genel Meclisi aday adayı Suna Andıran Ulusal kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesinin zaferle sonuçlanmasında kadınların rolünün çok büyük olduğunu bildirdi. Andıran Seçim sürecini yaşadığımız şu günlerde siyasetçilerden pozitif ayrımcıl

POZİTİF AYRIMCILIK BEKLİYORUZ
"5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü" dolayısıyla açıklama yapan CHP Kırıkkale İl Genel Meclis aday adayı Suna Andıran 5 Aralık 1934 tarihinde Atatürk’ün girişimiyle çıkarılan yasayla Türk Kadınının seçme ve seçilme hakkı kazandığını bildirdi. Andıran “Yerel seçimlere hazırlanılan bu dönemde siyasetçilerden kadın aday adaylarına pozitif ayrımcılık bekliyoruz” dedi.

KURTULUŞUMUZUN SİMGESİ KADINLAR
Ulusal kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesinin zaferle sonuçlanmasında kadınların rolünün çok büyük olduğunu vurgulayan Andıran şunları söyledi "Türk kadını, sırtında mermi taşıyarak, erkeğiyle cephede omuz omuza çatışarak, yaraları sararak en ulvi görevleri üstlendi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bu onur ve bağımsızlık mücadelesinin arkasında Türk kadınının üstlendiği rolü çok iyi biliyordu. bugün kadınlarımızla ilgili birçok sorun hala çözülememiş, cinsiyet ayrımcılığı ortadan kaldırılamamıştır. Kadınlarımızın hak ettikleri değerlere ulaşabilmesi, kadına insan olduğu ve toplumların eşit vatandaşları olduğu değerlerinin verilmesi ve kazanılması dileklerimle Türk kadınının, seçme ve seçilme hakkını kazandığı günün 79`uncu yıl dönümününü kutluyorum."



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ