Portekiz heyetini ağırladık

Portekiz heyetini ağırladık

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Eurodesk Noktasının Portekiz'in Santa Maria de Feira Belediyesi ile birlikte yürüttüğü Health4life” (Yaşam İçin Sağlık) isimli Comenius Regio Projesinin 4. Toplantısı yapıldı.

SAĞLIKLI YAŞAM

Proje kapsamında, ilimizde gerçekleştirilen toplantı ve ziyaretlerin ardından Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü AB ofisi ile birlikte kafile Sağlıklı Yaşam temasıyla 36. İstanbul Avrasya Maratonuna katıldı ve sonrasında katılım sertifikaları Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin tarafından verildi.

DOSTLUK KÖPRÜSÜ KURULDU

Portekiz’in Santa Marida da Feira şehrinden ilimize gelen kafile, öncelikle proje yerel ortağı olan Türk Metal Sendikası Mustafa Özbek İlkokulu ve Mehmet Varlıoğlu Ortaokulu’nu ziyaret ederek Türk eğitim sistemi ve okullar hakkında bilgi aldılar. Daha sonra obeziteyle mücadelede pilot okullarımızda yürütülen çalışmalar konusunda Eurodesk kurum koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz tarafından bilgilendirildiler.

ÖĞRENCİLER OKULLARI GEZDİ

Öncelikle Portekizli heyet öğrencilerle beraber, Türk Metal Sendikası Mustafa Özbek İlkokulu’nda Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Biriz Çakır tarafından 4.sınıf öğrencilerine verilen sağlıklı beslenme seminerine katıldılar. Özellikle öğrencilerin yabancı konuklarla İngilizce konuşmaya çalışmaları İngilizceye olan merakın artmasında olumlu bir etkinin yarattığı gözlemlendi. Daha sonra Portekizli heyet, sınıfları ziyaret ederek öğrencilere hediyeler verdi.

ORTAKLIK ANLAŞMASI YAPILDI

Projenin spor kısmıyla ilgili yerel ortağı Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü’nü de ziyaret eden ekip, İl Müdürü Rıfat Ünlü’den de şehirdeki spor aktiviteleri hakkında bilgi aldı. Projenin kültürel ayağı olarak Ülkemizi, dinimizi ve kültürümüzü yurt dışında daha iyi tanıtmak, Türk insanının misafirperverliğini göstermek adına Portekizli heyet önce ilimizdeki Hasandede türbesi, Silah Müzesi ve Konya’da bulunan Mevlana Müzesine götürüldü. Mesnevi hakkında bilgi verildi. Toplantı ve çalışma ziyaretlerinin ardından Kırıkkale Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri Portekizli misafirler için müzik şöleni düzenlendiler. 



1

Her şey Kırıkkale için

2

Saran´dan 23 Nisan kutlaması

3

Sevgi Çocuklarıyla Konya Gezisi

4

AGD, dedelerini unutmadı

5

Kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındayız

6

MYO Öğrencilerine ev sahipliği yaptık

7

Toprakları yok, üretim hakları yok