Polisin olduğu yerde güven vardır

Polisin olduğu yerde güven vardır

Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıldönümü coşkuyla kutlandı. Kutlama etkinliklerin finali Cumhuriyet Meydan'ında yapıldı. Tüm teşkilat mensuplarının yer aldığı gösteri yürüyüşü göz kamaştırdı. Vali Ali Kolat Atatürk'ün ‘Herkesin vicdanı kendi polisi

MUTLULUK VE GURUR YAŞAMAKTAYIZ

Tören Kırıkkale Valisi Ali Kolat’ın, Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ve Çevik Kuvvet Polislerinden oluşan resmigeçit birliklerini denetlemesiyle başladı. Atatürk anıtına Emniyet Müdürlüğü ve Polis Okulu çelenklerinin sunumu ile devam eden törenin açılış konuşmasını Kırıkkale Emniyet Müdürü Hasan Onar yaptı. Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü olarak Türk Polis Teşkilatının 169. kuruluş yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu ve sevincini yaşadıklarını ifade eden Onar, ‘‘Bugün Türk halkının sevgi ve güvenin kazanmış Türk Polis Teşkilatının 169. kuruluş yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşamaktayız” dedi.

 

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ

Polis’in gece gündüz anayasa ve kanunlar doğrultusunda hizmet ettiğini belirten Onar, “Polis Anayasa ve Kanunların kendisine verdiği yetki ile cesaret, feragat ve fedakârlıklarla gece-gündüz demeden görevini yapmaktadır. Devletin bekası, milletin huzur ve güvenliği için etmiş olduğu kutsal yemine bağlı kalarak gerektiğinde canını feda etmekten çekinmeyerek, halkına güvenlik hizmeti vermektedir. Güvenlik hizmeti diğer kamu hizmetlerinin daha iyi yapılabilmesi için olması gereken en temel hizmetlerden birisidir. Bir ülkede, ilde, beldede huzurlu ve güvenli bir ortam olduğu takdirde, diğer kamu hizmetlerinin yürütülebilmesi daha kolay, dolayısıyla o il hem ekonomik olarak, hem de sosyal olarak kalkınması daha hızlı olur” diye konuştu.

 

MOBESE SİSTEMİ HER YERDE

Kırıkkale’de ki MOBESE sisteminin güvenlik açısından önemli roller üstlendiğini belirten Onar “İlimizde Kent Güvenlik Yönetim Sistemi yani MOBESE dediğimiz görüntü izleme, alınan görüntülerden delil elde etme, plaka tanıma sistemiyle geçen tüm araçlar çok kısa bir sürede sorgulanarak, suça karışanlar ve arananlar yakalanmaktadır. Güvenlik sorunlarının tespit edilmesi, çözüm yollarının araştırılması, toplumla işbirliği ve ortak çalışmaların yapılmasının yanı sıra, önleyici tedbirlerin uygulanarak Polis-Halk ilişkilerinin geliştirilmesi, suçla mücadelenin güçlendirilmesi ve halkın, güvenlik hizmetlerine olan memnuniyetini yükseltmeye yönelik çalışmalarımız sürüyor” dedi.

 

 

VATANDAŞLARIN ÖNEMLİ DESTEĞİ VAR

Vatandaşların kendilerine önemli bir destek sağladığını belirten Onar, “Vatandaşlarımızın, polisimize verdiği desteği göz ardı etmemekteyiz. Halkımızın desteğini önemsemekteyiz. Polisimizin başarılı olabilmesi için vatandaşla bütünleşmesi şarttır ve biz bunun farkındayız. Vatandaş memnuniyetine büyük önem vermekteyiz. İlimizde huzur ve güven ortamını sizlerden aldığımız destekle sağladık, yine sizden alacağımız destekle huzur ortamı devam edecektir. Amacımız sürekli yenilenen hizmet anlayışı, yasalarla verilen görevleri, suç ve suçluyla mücadelede halkın desteğini alarak varılan huzur ortamının kalıcı hale getirilmesi olacaktır. Üstlenmiş olduğunuz zor fakat son derece şerefli görevinizi kanunların sizlere vermiş olduğu yetkileri kullanarak, Atatürk İlke ve İnkılâpları doğrultusunda, insan haklarına saygılı bir şekilde ifa etme mecburiyetini her zaman kalbinizde yaşatınız ve hissediniz. Halka hizmet etmenin, Hakka hizmet kadar kutsal olduğunu unutmayınız” dedi.

 

HUZUR VE GÜVEN VERİN

Vali Ali Kolat ise, Güvenliği sağlayan ekiplerin her yere huzur ve güven getirmesi gerektiğini söyledi. Polislerin vatandaşlar ile kısır çatışmalar içinde olmaları gerektiğini belirten Kolat, herkesin vatandaşa saygı duyması gerektiğini bildirdi.  Emniyet güçlerinin var olan güçlerini kötüye kullanmaması gerektiğini belirten Kolat, şehrin 43 ilin geçiş noktası olduğunu ve kaçakçılık ile mücadele de polislere önemli görevler düştüğünü ifade etti. Kolat, kaçak sigara konusunda güvenlik birimlerinin aktif çalışma yapması gerektiğini söyledi. Kaçak sigaranın terör örgütüne katkı sağladığını belirten Vali Kolat, örgütün en önemli geçim kaynağının kaçak sigara olduğunu, 43 ilin geçiş noktasında bulunan Kırıkkale’de kuş uçurtulmaması gerektiğini bildirdi.

 

VATANDAŞA SAYGI, DEVLETE KARŞI SAYGIDIR

Kolat konuşmasının devamında şu ifadeler yer verdi, “Emniyet teşkilatında görev yapan kişilerin vatandaşlarla iyi geçinmesi gerekir.  Var olan güçlerini kötüye kullanan polislerin olmaması gerekir. Vatandaşa saygı, devlete karşı saygıdır.  Halk ile kısır çatışmalar içine giren, halkı suçsuz yere alıkoyan polislerin teşkilatta yer almaması gerekiyor.  Bu konuda gelen şikayetleri değerlendireceğiz. Vatandaşlarımızın da huzur içinde şehrimizde yaşaması gerekir. Baktığımız zaman hem merkezde hem de ilçelerimizde önemli asayiş sorunları yok” dedi.

 

ONLARIN GÖREVİ HUZURU SAĞLAMAK

Kolat konuşmasında Türk Polisinin toplum içinde saygın bir yerinin olduğunu ve bu saygınlığını daima en üst seviyede tuttuğunu belirtti. Kolat konuşmasını şöyle sürdündü; “10 Nisan 1845 tarihinde kurulan Türk Polis Teşkilatı halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanılması, huzur ve barışın korunması yönünde yaptığı çalışmalarla milletimizin takdirini kazanmış köklü bir teşkilatımızdır. Polisin temel görevi suç ve suçları önlemek, suçluları yakalayarak adalete teslim etmek;  toplumda huzur ve güveni sağlamaktır. En büyük temel dayanağı yasalar ve halkımızın kendisidir. Suç ve suçların önlenmesine yönelik emniyet güçlerimize yardımcı olunmasıyla sonuçlara daha hızlı ulaşılmakta; suçlular en kısa sürede yakalanarak adli makamlara teslim edilebilmektedir” diye konuştu.

 

FEDAKÂRLIKLA GÖREV YAPIYORLAR

Toplum destekli projelerin büyük bir başarı sağladığını belirten Kolat, “Vatandaşlarımıza yönelik Toplum Destekli Projelerde övgüye değer başarılar sağlanılmıştır. Emniyet hizmetlerinden halkımızın memnun kalması bizleri son derece mutlu etmiştir. Toplum Destekli Projeler kapsamında İl Emniyet Müdürlüğünce şehit aileleriyle bir araya gelinmekte, mahalle sakinleriyle toplantılar yapılmakta, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızla toplantılar düzenlenerek huzurlu ve güvenli bir kentin oluşumuna katkı sağlanılmakta, herkesimin düşüncelerine değer verilmektedir. İnsanlarımızın, çocuklarımızın ve kentte yaşayan herkesin mutlu olması geleceğimiz yönünden önemlidir. Bu mutlulukta gece ve gündüz demeden büyük bir fedakarlıkla görev yapan emniyet güçlerimizin büyük payı olduğunu da unutmamak gerekir. Polislerimiz bu çalışmaları yaparken insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkesinden taviz vermeden; kanun hâkimi yetini sağlamak için olayların üzerine kararlılıkla gitmekte; milletimizi ve ülkemizi tehdit eden her türlü unsurlarla mücadele etmektir” dedi.

 

BAZI OLAYLARI ENGELLEMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR

Kırıkkale’nin 19 şehit polisi bulunduğunu söyleyen Kolat, “Bu görevini ifa ederken yaralanmakta, sakat kalmakta hatta Şehit düşmektedir. Kırıkkale bu uğurda Şehit vermiş İller arasında yer almaktadır. İlimizde bu anlamda 19 Şehit Polisimiz ile 12 malul görevlimiz bulunmaktadır. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ailelerine sabır; gazi ve malullerimize ise sağlıklar diliyorum. İlimizde; MKEK fabrikaları, TÜPRAŞ Rafinerisi, OSB ile Kırıkkale Üniversitesi’nin yer alması nedeniyle güvenlik konusunda daha duyarlı olunmayı gerektirmektedir. Bu konuda gerek emniyetimizin gerekse Jandarma Komutanlığı’nın çalışmalarının takdire değer olduğunu belirtmek istiyorum. Buna rağmen bazı olayları engellemekte mümkün olmamaktadır” diye konuştu.

 

İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ YAPILIYOR

MOBESE’nin Kırıkkale’nin her yerinde var olduğunu belirten Kolat, “Kırıkkale’de MOBESE sistemi il merkezinde, Hacılar, Keskin ve Balışeyh ilçelerinde faaliyete geçirilmiştir. Diğer ilçelerde ise çalışmalar devam etmektedir. Polis-toplum ilişkilerinde yasaların verdiği yetkinin kullanımı yanında sevgi, saygı, hoşgörü, adalet ve insan haklarına saygıyı esas alan bir anlayış;  barış ve huzurun tesisine katkı sağlayacaktır.  Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi: “Herkesin vicdanı kendi polisidir. Ancak polis vicdanı olmayanların karşısındadır.” Bu duygularla Türk Polis Teşkilatımızın 169. kuruluş yıl dönümünü kutluyor; Hepinize saygılar sunuyorum” ifadelerinde bulundu.

 

VATANDAŞLAR ALKIŞLARIYLA EŞLİK ETTİLER

Konuşmaların ardından ilköğretim okulları arasında yapılan `Polis` konulu resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Futbol ve voleybol turnuvalarını kazanan takımlara çeşitli hediyeler verildi. Hemen ardından resim geçit töreni düzenlendi. Polis okulu öğrencileri ve Çevik Kuvvet polisleri ile diğer resmi polislerin resmigeçidi sırasında çevreye toplanan vatandaşlar alkışlarıyla eşlik ettiler. Tören şehir içinde sürdü. Bazı vatandaşlar törene katılan polislere ikramlarda bulundu.

 

SERGİ 3 GÜN BOYUNCA AÇIK KALACAK

Kutlama etkinlikleri kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü binası girişinde polislerin kullandığı silahlar, tecizat ve teknik aletler ile geçmiş yıllara ait malzemeler, trafik ışık ve levhalarının yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Sergi salonundaki polis motosikleti katılımcılara tanıtıldı. Polislerin giydikleri elbiseler ve diğer malzemeler ile ilgili katılımcılara bilgi verildi. Bu arada polis montu ve kask giymek isteyenler polislerin yardımı ile giydirilerek polis motosikletlerine binmelerine müsaade edildi. Sergi 3 gün boyunca açık kalacak.

 

İKRAMDA BULUNULDU

Tören daha sonra davetlilere ikramlarla sona erdi. Cumhuriyet meydanı ve Emniyet Müdürlüğü binasındaki törenlere Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yücel Karauz, ile birlikte tüm il idarecileri, bürokratlar, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, siyasi partilerin il başkanları ve yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ