Polis şiddete karşı uyarıldı

Polis şiddete karşı uyarıldı

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, aile içi şiddete maruz kalmış kadınlara karşı polisin rolü ve uygulanacak prosedürler konulu seminerler düzenledi.

15 KİŞİLİK GRUPLAR HALİNDE KATILACAK

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Süleyman Gökalp tarafından verilen seminer toplam 3 ay sürecek. Seminere toplam 185 polis ve 15 kişilik guruplar halinde katılacak. Çocuk Şube Müdürü Gökalp, kadına yönelik şiddetin hem ulusal hem de uluslar arası düzeyde çalışmalar ve tedbirlere rağmen toplusal bir sorun olarak varlığını sürdürdüğünü, eğitim süresince meslektaşlarına slaytlar ve videolar, sunacaklarını açıklayan Gökalp, ?Şiddet sadece fiziksel değil duygusal, cinsel, psikolojik ve küçümseme gibi birçok çeşidi bulunuyor.? dedi.

 

ŞİDDET KADINLARIN ACI BİR GERÇEĞİ

Yıllardır konumu ve pozisyonu ne olursa olsun şiddetin kadınların acı bir gerçeği haline geldiğini söyleyen Gökalp şöyle konuştu; "İçinde bulunduğumuz çağda hayatın hemen her alanında yaşanan gelişme ve ilerlemeye insan hakları, eşitlik ve demokrasi alanlarında sağlanan çok önemli kazanımlara rağmen kadının ekonomik, sosyal ve siyasal statüsüne ilişkin sorunlar global ölçekte hala yaşanmaktadır. Kadının statüsüne ilişkin sorunların en çarpıcı ve ciddi boyutta yaşandığı konu ise hiç şüphesiz kadına yönelik şiddettir.? Seminer sonunda Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Karapınar tarafından ?Kadına karşı şiddetin önlenmesinde polisin rolü ve uygulanacak prosedürler? katılım belgesi verildi.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ