Polis şefkatli olmalı

Polis şefkatli olmalı

Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu açılış töreni gerçekleşti. Törende konuşma yapan Vali Ali Kolat bir ilde asayişten sorumlu olan Vali'nin başarısını polis ve jandarmaya borçlu olduğunu söyledi. Kolat ayrıca Türk milletinin polisine sahip çıktığını, pol

BU MİLLET POLİSİNE SAHİP ÇIKAR POLİSİN DE İNSANCA MÜDAHALE ETMESİ GEREKİR

Polis şefkatli olmalı

Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu açılış töreni gerçekleşti. Törende konuşma yapan Vali Ali Kolat bir ilde asayişten sorumlu olan Vali’nin başarısını polis ve jandarmaya borçlu olduğunu söyledi. Kolat ayrıca Türk milletinin polisine sahip çıktığını, polisin de vatandaşına insanca müdahale etmesi gerektiğini söyledi.

TOPLUMA YARARLI BİREYLER

67 bin başvurunun olduğu Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu’nda 7 bin öğrenci ile yeni dönem başladı. Özellikle İç Anadolu Bölgesi’nde en çok tercih edilen PMYO olan Kırıkkale PMYO bu yılda unvanını koruyarak rekor başvuru ile dönemi açtı. Yeni eğitim döneminin açılış törenine Vali Ali KOlat başta olmak üzere il protokolü tam kadro katıldı. Törende açılış konuşmasını yapan PMYO Müdürü Yakup Şahan kaliteli bir eğitim vererek polis adaylarını topluma en yararlı biçimiyle mezun etmeyi hedeflediklerini söyledi.

GENÇLERİMİZ İLE BİRLİKTE OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUM

Gerek fiziki altyapı gerekse deneyimli kadrosu ile Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu’nun bölgeye hitap eden bir kalitede olduğunu vurgulayan Şahan il protokolüne ve emeği geçenlere teşekkür etti. Şahan toplumun önemli bir birini olan güvenlik güçlerinin eğitimlerinin de titizlikle yürütülmesi gerektiğini belirterek “Milletimizin aydınlık geleceği olan genç Polisleri yetiştirecek değerli öğretim görevlilerimizle ve velilerimizin medarı iftiharları, devletimizin vazgeçilmezleri olan gençlerimizle birlikte olmanın heyecan ve gururunu taşıyorum” dedi.

UMUT VE HEYECAN İÇERİSİNDEYİZ

Şahan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İnsanın en değerli varlık, sevginin en hünerli güç, bilginin en yenilmez kuvvet, emeğin en yüce değer, eğitimin en vazgeçilmez hizmet olduğuna inanan ve her şeyin insanı sevmekle başladığını kabullenen Polis Meslek Yüksek Okulunun Eğitimci ve Öğrencilerinin huzurunda olmanın verdiği mutluluk içinde hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Eğitim Öğretim yuvanıza hoş geldiniz. Bugün, ülkemizin değişik illerinde hizmet veren 28 Polis Meslek Yüksek Okulu ile birlikte Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulunun da 2013- 2014 Eğitim-Öğretim yılına başlaması münasebetiyle umut ve heyecan içerisinde bu töreni tertiplemiş bulunuyoruz.”

HAZIRLIK EĞİTİMİ VERİLDİ

“ Bilindiği gibi okulumuz 2008-2009 yılında, eğitim öğretim faaliyetine başlamış ve bugüne kadar 953 mezun vermiştir. Mezun olan bu Polis Memurları, memleketimizin değişik yerlerinde çalışarak, hizmet vermekte,   Kırıkkale’nin adını ve kültürünü bu illere taşımaktadırlar. Bizler okul yönetimi olarak bundan mutluluk ve gurur duymaktayız. Bu mutluluk verici sürece katkısı bulunanlara teşekkürlerimi sunuyorum. Mezun olanların yerine bu sene 387 yeni öğrencimiz yerleştirildi. Ülkemizin değişik illerinden okulumuza gelen bu genç polis adaylarına öncelikle 3 hafta boyunca yoğun bir program dâhilinde hazırlık eğitimi verildi.”

ATATÜRK’E BAĞLI BİREYLER

“Okulda Mesleki uygulamalara kendilerini her yönüyle hazır hissetmeleri sağlandı. Bugün 756 öğrenci ve 27 öğretim görevlisiyle eğitim ve öğretime başlıyoruz. Değişik sosyo-kültürel bölgelerden gelen ve çok farklı karakter yapılarına sahip genç evlatlarımızın verilecek olan teorik ve uygulamalı eğitimlerle, mezuniyet aşamasına kadar mesleki açıdan ortak bir standarda kavuşturulmalarına çalışılacaktır. Amacımız; çağın gereklerini takip edip yerine getiren, toplumun huzur ve emniyetini sağlayan, vatandaşın can ve emniyetini koruyan, bunları yaparken de Anayasa ve yasalar çerçevesinde hareket eden, İnsan Haklarını ve Hukukun Üstünlüğünü gözeten, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı bireyler yetiştirmektir.”

BU MİLLET POLİSİNE SAHİP ÇIKAR

Şahan’ın ardından konuşma yapan Vali Ali Kolat ise güvenlik güçlerinin bir il için ne kadar önemli olduğuna vurgu yaparak “İlin güvenliğinden sorumlu olan vali ve kaymakamdır. Eğer o il asayiş bakımından güvenli ve başarılı ise bunun yegâne sebebi güvenlik güçleri olan polis ve jandarmanın başarılı olmasıdır. Hepimizin güvenliği için mesai harcayan polise jandarmaya milletimiz sahip çıkıyor. Ancak güvenlik güçlerinin de insanca müdahale etmesi ve karşısındakinden güçlü olduğunu bilmesi gerekir” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ