Polis, insanlığın sesi ve kulağıdır

Polis, insanlığın sesi ve kulağıdır

Emniyet Müdürlüğü, toplum destekli polislik uygulamaları kapsamında geliştirdiği projelere bir yenisini daha ekledi. İşitme ve konuşma engellilerin iş ve işlemlerinde kolaylık sağlamak ve onlarla tam bir iletişim kurabilmek için başlatılan proje kapsamınd

34 POLİS MEMURU ÖZEL KURS ALDI
`İşaret Dili Eğitimi Projesi` kapsamında Asayiş, Çocuk, Trafik Tescil ve Denetleme, Pasaport ve Ruhsat Şube Müdürlükleri ile Toplum Destekli Polislik Büro ve Polis Merkezi Amirlikleri`nde görevli 34 personel seçildi. Halk Eğitim, Milli Eğitim ve Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen projede polislere 120 saat süreyle işaret dili eğitimi verildi. Eğitimi başarıyla bitiren polisler için Kültür Merkezi?nde sertifika töreni düzenlendi. 34 polis memuru sahnede İstiklal Marşı`nı işaret dili ile seslendirirken, tiyatral gösteriler de sundu. Oyunda trafik kazası geçiren bir işitme ve duyma engelli vatandaşa işaret dilini bilen polisler yardım etti.

ENGELLERİ AŞACAĞIZ
Engelli vatandaşların her zaman hatırlanması gerektiğini söyleyen Emniyet Müdürü Kadri Kartal, çağın verdiği imkanlar doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını hatırlattı. Kartal yaptığı açıklamada, ?Bu eğitim ile işitme ve konuşma engelli bireylerin varolduğu gerçeğini kabul etme bilinci, farkındalığı ve duyarlılığı yaratılarak onlara hayatın her alanında yardımcı olabilmeyi amaçladık. Engelli vatandaşlarımıza yine çalışmalarımız sürecek. Bana bağlı olan Emniyet ekipleri engelli vatandaşlara her zaman iyi, ılımlı ve saygılı davranmalıdır. Bu konuda herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır? dedi.

TÜM İLLERE ÖRNEK OLMALI
Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü?nün yaptığı çalışmanın tüm illere örnek olması gerektiğini söyleyen Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, ? Bugün konuşma engelli bir vatandaşın emniyet birimlerine herhangi bir şekilde müracaat ettiğinde karşısında kendisini anlayacak görevli bulmasının kıymetini herhalde en iyi o insanlar anlar. Biz, sadece tahmin edebiliriz. Bu çok önemli ve değerli bir çalışmadır. Bu çalışmanın ve benzeri çalışmaların aslında vatandaşların sıkça müracaat ettiği valilikte, belediyede, tapuda, nüfusta ve diğer kamu idarelerinde de aynı şekilde yaygınlaştırılması gerekiyor. Bu çalışmanın hem ilimizdeki kurum ve kuruluşlara, hem de ülkemiz genelinde örnek teşkil edeceğine bütün kalbimle inanıyorum? diye konuştu.

ESKİ POLİS RESİMLERİ SERGİSİ AÇILDI
Programın ardından Kültür Merkezi?nde açılan ?Emniyet Müdürlüğü, Eski Polis Resimleri? sergisinin açılış töreni düzenlendi. Sergide 1950?li yılların resimleri yer alırken, sergiyi gezenler fotoğrafları hayranlıkla inceledi. Tamamı siyah beyaz olan fotoğraflar salonda nostalji rüzgarının esmesine neden oldu. Törene Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Polis Okulu Müdürü Yaşar Ayvaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er, emniyet görevlileri ve öğrenciler katıldı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ