Polis, huzurun teminatı

Polis, huzurun teminatı

AK Parti Kırıkkale Milletvekili TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, HDP grubunun toplumsal olaylarda Polisin aşırı şiddet gösterdiği yolundaki önergeye cevap verdi. Köksal polisin huzuru temin etmek gibi bir görevinin olduğunu söyledi.

ÖZGÜRLÜK VE GÜVENLİK DENGESİ

AK Parti’nin iktidarı geldiğinde özgürlük ve güvenlik dengesinin sağlanacağı, işkence ve kötü muameleye sıfır tolerans gösterileceği, insan haklarının korunacağı ilkelerini ortaya koyduğunu belirten Köksal, buna yönelik de düzenlemeler gerçekleştirdiğini kaydetti. İktidarları döneminde bütün karakolların kameralarla donatıldığının altını çizen Köksal, böyle bir yaklaşım içinde olanları, işkenceye duyarsız kalmakla suçlamanın kabul edilemez olduğunu belirtti.   

POLİS GÖREVİNİ YAPMAK ZORUNDA

Polis teşkilatının kamu düzeni noktasında görevini yapmak zorunda olduğuna işaret eden Köksal, teşkilat içinde ferdi de olsa görev sınırlarını aşanlar olabileceğini, bu kişiler hakkında da gerekli soruşturmaların geciktirmeden yapıldığını söyledi. Köksal, "2012 yılında 500 polis için idari soruşturma açılmış. 2013 yılında 420 polis için idari soruşturma açılmış. 2014 yılında 299 polis için idari soruşturma açılmış. Bunlardan 98`ine ceza verilmiş, devam edenler de var" diye konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü