POLİS ENGEL TANIMAZ

POLİS ENGEL TANIMAZ

Dünya Engelliler Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında, polis olmayı hayal eden engelliler bir günlüğüne polis oldu. Polis kıyafetini giyen engelliler, vatandaşlara kimlik sürücülere ehliyet sorarak polis olmanın keyfini yaşadılar.

HAYALLERİ GERÇEK OLDU

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği tarafından organize edilen program dahilinde Emniyet Müdürlüğüne götürülen engellilere polis kıyafeti giydirildi. Polislerin kullandığı araç gereçler verildi. Sokağa çıkartılan polisler sokakta vatandaşlara kimlik sordular. Trafik polisi kıyafeti giyenlerde sürücülere ehliyet sordular. Temsili olarak bir günlüğüne polis olan engelliler, daha sonra Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonundaki konferansa da katıldılar.

 

ONLARLA İÇ İÇE OLMALIYOZ

Konferansta konuşan İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Rehabilitasyon merkezleri ve engellilerle ilgili dernekler ile yapılan görüşme sonuncunda kutlama etkinliklerine teşkilat olarak katkıda bulunduklarını söyledi. Kartal, ??Engelleri yıkmak için böyle bir program düzenledik ve engellilerimizin bir gün dahi olsa polis olmalarını sağladık. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Engellerimizi kaldırmak için böyle programların olması ve toplumun engellilere karşı tutumunu iyi bir şekilde bağdaşması için gerekli çalışmaları yapacağız. Engelli kardeşlerimizi üniforma içinde görmek bize büyük bir mutluluk veriyor. Engelleri bu şekilde kaldıran ve yaşama azmini içinde barındıran bütün engelli kardeşimi kutluyorum?? dedi.

 

BİZİM İÇİN EN ÖNEMLİ ETKİNLİK

Yapılan programın kendileri açısından önemli olduğunu ve bu konuda destekleri geçen herkese teşekkür ettiğini belirten Engelli Dostlar Derneği Başkanı Bülent Yıldız, ??Bizler engelliyiz, ancak hiçbir zaman bu konuda kimseden bir destek ve yardım beklememiz mümkün değil. Sağlık alanında, asker olamayacağımızı ve polis olma gibi bir şansımızın olmadığını biliyoruz. Ancak bugün bu şansı bizlere Emniyet Müdürümüz verdi. Bizler engelliler olarak bugün polis olmanın heyecanını yaşayacağız. Vatanımıza bir gün dahi olsa hizmet etmekten dolayı mutluyuz?? şeklinde konuştu.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ