Polis Amcaları Anlattı, Minikler Dinledi

Polis Amcaları Anlattı, Minikler Dinledi

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri tarafından Lal Saran Anaokulu sabah grubu çocuklarına seminer verildi.

KARŞILAŞILACAK TEHLİKELER

Polis memuru Yahya Ecer ve Levent Çakır tarafından verilen seminerde, çocuklara günlük yaşamda karşılaşabilecekleri, "Yabancılarla konuşmama, tanımadığı insanlardan şeker veya çikolata almama, olumsuz durumlarda anne ve babalarını uyarma, otomobilin arka koltuğunda oturma ve “emniyet kemeri bağlama" gibi konular anlatıldı.

POLİS, DEVLET VE MİLLET SEVGİSİ

Yahya Ecer, "Burada çocuklarla görüşmemizin amacı onlara polis, devlet ve millet sevgisini aşılamak ve pekiştirmek. Rutin olarak yaptığımız bu çalışmalarda, her arkadaşımız kendi mahallesinde ne kadar anaokulu, ilköğretim okulu ve lise varsa tamamında bu şekilde faaliyetlerde bulunup günlük hayatlarında başlarına gelebilecek olaylara karşı tedbirli olmasını anlatıyoruz. Yani amacımız suçu oluşmadan önce önlemek. Bir suç olduğunda emniyet birimlerimiz zaten hali hazırda görevlerini yapıyorlar, bir kontör dolandırıcılığına karşı, evlerine girecek bir hırsıza karşı verdiğimiz tavsiyeler doğrultusunda tedbir alırlarsa bizim en büyük başarımız bu olacak." dedi. Lal Saran Anaokulu öğrencileri de hem polis amcaları ile tanışmanın sevincini yaşadı, hem eğlendiler hem de bilgilendiler.

ERKEN YAŞTA EĞİTİMİN ÖNEMİ

Okul Müdürü Ekrem Acar da çocuklara erken yaşlarda verilen eğitim daha kalıcı olduğunu belirterek bu bilinçle okullarında bu tür etkinliklere öncelik verdiklerini belirtti. Acar, Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri polis memuru Yahya Ecer ve Levent Çakır’a bu çalışmalarından dolayı teşekkür etti.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti