Polis, akıllı telefon teknolojisine uydu

Polis, akıllı telefon teknolojisine uydu

YASA GEREĞİ GİZLİ TUTULACAK

Polis, akıllı telefon teknolojisine uydu

Artık vatandaşlar akıllı telefonda bulunan Whatsapp uygulamasıyla mahallesinde uyuşturucu kullanan kişileri 0552 155 71 71 numaraya ihbar edecek. Bu konuda Kırıkkale Emniyet müdürlüğü de uygulamanın olumlu sonuç vereceğini duyurdu.

ÇOK DAHA KOLAY HALE GELDİ

Hayatın her alanında kullanılmaya başlayan akıllı telefon teknolojileri, birçok konuda ulaşımı da kolaylaştırmaya devam ediyor. Bunun bir örneği de Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğünün başlatmış olduğu kampanya. Oluşturulan ihbar hattı ile akıllı telefon uygulaması Whatsapp üzerinden Kırıkkale Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerine ulaşmak çok daha kolay hale geldi.

YASA GEREĞİ GİZLİ TUTULACAK

Bu uygulamayla vatandaş gördüğü, tanıklık ettiği uyuşturucu alışverişini veya kullanımını hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadan metin, fotoğraf veya video yoluyla Whatsapp uygulamasıyla 0552 155 71 71 numaralı telefona iletilebilecek. Bu hat üzerinden ihbarda bulunan kişilerin kimlikleri ise yasa gereği gizli tutulacak, üçüncü şahıslara kesinlikle bildirilmeyecek. Emniyet Müdürlüğü ekipleri vatandaşların, kendilerine uyuşturucu konusunda yardımcı olmaları gerektiğini belirterek, bunun bir vatandaşlık görevi olduğunu söyledi.

HABER MERKEZİ



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu