?PİLOT KALE´M? uçuşa hazır

?PİLOT KALE´M? uçuşa hazır

GELENEKLERİNE BAĞLI VE MODERN GELECEĞE YÖN VERMEYİ HEDEFLEYEN DERGİ

?PİLOT KALE´M? uçuşa hazır

Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde okuyan bir grup öğrenci tarafından çıkarılan ?Pilot Kale´m?, Kültür-Sanat ve Edebiyat Dergisi, bir yandan isminin hakkını verirken, diğer yandan da tüm bu unsurlara mizahi bir bakış açısı getirerek okurlarını gülümsetebilen, özel bir dergi.

İLK SAYININ EDİTÖRÜ ÖMER BUDAK HOCA

?Profesyonelleri kıskandıracak bir amatörlükte? hazırlanmış olan dergide kültür, sanat ve edebiyatın yanı sıra gündeme ve topluma dair bilgiler de yer alıyor. Hem de gayet ciddi hazırlanmış inceleme ve röportajlarla... İlk sayısının editörlüğünü yapan, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Ömer Budak olunca, bu ciddiyetin seviyesini tahmin etmek zor olmasa gerek?

GELENEKLERİNE BAĞLI VE MODERN GELECEĞE YÖN VERMEYİ HEDEFLEYEN DERGİ

Dergiyi hazırlayan genç kardeşlerimizin de ifadeleriyle, ?Pilot Kale´m Dergisi 30 Ağustos 2016 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ?Yüksel Türk, senin için yükselmenin hududu yoktur. İşte parola budur´ şiarıyla yola çıkmış ve geçtiğimiz günlerde ilk basımını yapmış bir dergidir. Geleneklerine bağlı ve modern geleceğe yön vermeyi hedefleyen yayıncılık anlayışına sahip derginin İmtiyaz Sahibi Hakan Uğur, Genel Yayın Yönetmenliğini ise Gülşah Bozkurt yapıyor.?

NELER YOK Kİ!

İlk sayısının (Ekim-Kasım 2016) editörlüğünü Kırıkkale Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Ömer Budak´ın yapmış olduğu Pilot Kale´m Dergisinin kapak konusu Asrın İdrakine Münezzil Bilge Türk: Halil İnalcık yazısı? Derginin bu ilk sayısının muhtevasını ise Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur ve Ülkücü Şehit Ertuğrul Dursun Önkuzu´nun kız kardeşi Kadriye Önkuzu ile yapılan röportajların yanı sıra makale, deneme ve şiirler oluşturmakta.

KALEMLERİNİN MÜREKKEBİ DAİM OLSUN?

Pusula Gazetesi olarak, bizler de genç kardeşlerimize ve eserleri olan ?Pilot Kalem´e? yayıncılık hayatında başarılar dileriz. Gülümseyen gözleri ve kalemlerinin mürekkebi daim olsun?

KÜLTÜR-SANAT: HABİLHAN PEHLİVANLI



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı