Pide, eski çörek kültürümüzün yerini almaya başladı

Pide, eski çörek kültürümüzün yerini almaya başladı

TAŞFIRIN PİDE KIRIKKALE´MİZİN GELENEKSEL LEZZETİ

Pide, eski çörek kültürümüzün yerini almaya başladı

Kırıkkale´nin geleneksel lezzeti Ramazan pidesi, bir yandan iftar ve sahur sofralarını süslerken diğer yandan da pidecilere bir aylığına da olsa ekonomik rahatlamaya vesile oluyor. Öte yandan taşfırın pide, eski çörek kültürümüzün de yerini almaya başladı.

TAŞFIRIN PİDE KIRIKKALE´MİZİN GELENEKSEL LEZZETİ

Kırıkkale´nin en önemli damak tatlarından olan Taşfırın Ramazan Pidesi tüm sofraları süslemeye devam ediyor. Ramazan ayında ayrı bir lezzet kazanan pideler susamlı, yumurtalı ya da sade olarak Ramazan sofralarımıza ayrı bir tat katıyor. Ramazan ayının girmesiyle birlikte pide yapan taşfırınlar önünde kuyruk oluşturan vatandaşlar, ?İftar saati yaklaşırken sıcak pidemizi alıp evimize gitmek ya da davetli olduğumuz sofraya hediye olarak götürmek bu ayın çok önemli bir özelliği. Taşfırın pideler Kırıkkale´mizin geleneksel lezzetidir. Biz de Ramazan ayında bu lezzetten mahrum kalmak istemiyoruz? dediler.

ÇÖREK YAPILSA DA ESKİ TADI YOK

Eskiden müstakil evlerin çoğunlukta olduğunu belirten vatandaşlar, ?Bu evlerin birçoğunda tandır vardı ve içli çörek, bazlama, gözleme gibi geleneksel yiyecekleri annelerimiz, eşlerimiz yapıyordu. Ne yazık ki günümüzde bu yiyecekleri çok fazla bulamıyor, en azından eski otantik tadıyla yiyemiyoruz. Bugün artık taşfırın pide o eski çörek kültürümüzün yerini almaya başladı. Bizler de iftar ve sahur sofralarımızı taşfırın pidemizle süslüyoruz? şeklinde konuştular.

SICAK PİDE ALMA TELAŞI

Ramazan ayının bereketini hem maddi hem de manevi olarak yaşamaya çalıştıklarını ifade eden Pide Ustası Gürsel Kaya, ?Kırıkkale halkının, iftar saati yaklaştıkça kalabalıklaştırıldığı fırınımızda, o sıcacık ocağın karşısında oruçlu olduğumuzu hissetmiyoruz bile. Yediden yetmişe kadın erkek tüm müşterilerimizin sıcak pide alma telaşı, bizlerde de onlara en kaliteliyi sunma telaşıyla iftar vaktinin nasıl geldiğini anlamıyoruz bile. Sahurda da çarşıdan evine dönen müşterilerimizin benzer telaşıyla bir ayı geçiriyoruz. Ramazan ayının en büyük hazzı ve bereketi bu olsa gerek? diye konuştu.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı