Peynir yapmanın püf noktasını öğrendiler

Peynir yapmanın püf noktasını öğrendiler

EV EKONOMİSİNE KATKI

Peynir yapmanın püf noktasını öğrendiler

Kırıkkale ?de Kadın Çiftçilere Yönelik Eğitim Çalışmaları Devam Ediyor. Son olarak Yukarı Mahmutlar köyünde kadınlara peynir yapımı konusunda seminer düzenlerdi. Kadınlara peynir yapımı anlatıldı.

PEYNİR YAPIMI ANLATILDI

Ev Ekonomisi Eğitim Yayım Çalışmaları Kapsamında Yukarı Mahmutlar köyünde aktif olarak üretim yapan kadın çiftçilere ?Peynir Yapımı? konulu eğitim ve demonstrasyon çalışması yapılmıştır. Yukarımahmutlar köyünün tarım danışmanı Ziraat Mühendisi Naz Gürgür tarafından düzenlenen toplantıya merkez köy Ziraat Mühendisleri ile koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü personeli katıldı.

EV EKONOMİSİNE KATKI

Eğitimde Kadınlara Peynir Yapılması Konusunda Ev Ekonomisi Teknikeri Berrin Hiştir tarafından bilgi verilerek uygulamalı olarak peynir yapımı gösterilmiştir. Yapılan uygulamalı eğitimden faydalı bilgiler edinen kadın çiftçilerimize yönelik yapılan eğitim çalışmaları devam edecek.

TÜM İLÇELERDE UYGULANACAK

2016 yılında da Bahşılı, Yahşihan, Sulakyurt ve Keskin ilçelerimizde Sürü Yönetimi elemanı kursu, Delice, Yahşihan, arı yetiştiriciliği, Delice ilçemizde besi sığırlarının beslenmesi, Yahşihan´da süt hijyen eğitimi, meyve ağaçlarında budama, Yumurtacı tavuk yetiştiriciliği, organik tarım ve besi sığırcılığı kursları açılacaktır. Açılacak olan bu kurslara katılmak isteyen yetiştiricilerimizin ilçe müdürlüklerimize müracaat etmeleri gerçekleşti.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı