Peygamberimizin çizdiği yoldan gitmek hepimizin bir görevi

Peygamberimizin çizdiği yoldan gitmek hepimizin bir görevi

VALİ KOLAT, GÜRLER İLKOKULUNDAKİ PROGRAMA KATILDI

Peygamberimizin çizdiği yoldan gitmek hepimizin bir görevi

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Gürler İlköğretim Okulu'nda düzenlenen Kutlu Doğum programına katıldı.

SINIFLARI GEZDİ

Düzenlenen programa Vali Ali Kolat, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, idareciler, öğrenciler ve veliler katıldı. Program öncesi sınıfları gezen Vali Kolat, öğrencilerle sohbet ederek onlara tavsiyelerde bulundu. Kutlu Doğum Haftası programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra Kur'an-ı Kerim okundu. Okul Müdürü Ercan Ayan, Kutlu Doğum Haftası ile ilgili bir konuşma yaptı.

MUTLULUK DUYUYORUM

Programda konuşan Ali Kolat; Bu tür programlarda sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Kutlu Doğum Haftası Programları ilimizde çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Burada da Gürler İlkokulumuz bir program hazırlamışlar. İnşallah güzel bir program olmuştur. Cenab-ı Allah insanları boş yere yaratmadı. İnsanları yaratırken de Allah'a kulluk ve ibadet görevini verdi. İnsanların bu görev çerçevesinde hareket ettiği sürece, hem dünya hayatını, hem de ahiret hayatını kazanmış olacaktır. İnsanları yaratırken geçmiş Peygamberlere kitap göndermiştir. Bizim Peygamberimize de Kur'an-ı Kerim gönderilmiştir.  Kur'an da nasıl yaşamamız gerektiği, nasıl bir yol çizmemiz gerektiği, nasıl ibadet etmemiz gerektiği gibi konular yer almıştır. Tabi kitabımızla birlikte Peygamber Efendimizde, Peygamber olarak görevlendirilmiştir. Kur'an'ın daha iyi anlatılabilmesi, uygulanabilmesi açısından da Peygamber Efendimiz yol gösterici olmuştur. Peygamber Efendimizin terbiyesi bizzat Allah tarafından lütfedilmiş bir terbiyedir. Dolayısıyla Peygamberimizin tavsiyelerini yapmak ve Kur'an'ın emirlerini yerine getirmek, Peygamber Efendimizin çizdiği yoldan gitmek hepimizin bir görevidir.

ÇOK DEĞİŞİK ŞEKİLDE YARATMIŞTIR

Kolat, Cenab-ı Allah insanları çok değişik şekilde yaratmıştır. Herkes Müslüman olacak diye bir kural yoktur. Nitekim Peygamber Efendimiz tebliğ için Taife gittiğinde orada hakaretlere uğruyor. Orada yaralanıyor, ayağı kanıyor bir hayli zulüm görüyor. Büyük bir acıyla Mekke'ye geliyor ve Kâbe'ye sırtını dayıyor. Ashap diyor ki ; Ya Resul Allah sen bunlara beddua et de bunlar kahrolsunlar.” Peygamber Efendimiz de; Yok, onların içinde Müslüman olabilecek insanlar vardır. Bir de benim görevim tebliğ yapmaktır.” diyor. Arkasından bir Ayet-i Kerime geliyor. Ey Resulüm, sen kendini harap etme. Ben istersem herkes Müslüman olur.” Yani Cenab-ı Allah Kur'an-ı, Peygamberi göndermiştir ve insanoğluna akıl vermiştir. Aklını kullanamayanın mükellefiyeti yoktur. Aklımızı kullanalım diye Cenab-ı Allah bize akıl vermiştir ve yol göstermiştir. Bizim de görevimiz gösterilen bu yolda ilerlemektir. diye konuştu.

HÜKÜMET HALKININ YANINDA

Kolat, Hükümetimiz Kur'an-ı Kerim derslerini ve Peygamberin hayatını anlatan siyer derslerini, okullarda ders olarak okutmaya başladı. Burada da gördük ki öğrencilerimizin büyük bir kısmı, bu dersleri seçmişler. Burada şunu da açıkça ifade edeyim ki; bizim gibi düşünmeyenin yaşama şansı yok diye bir anlayış olamaz. Bu konuda da Cenab-ı Allah; Sizin dininiz size, benim dinim ise bana” demiştir. Yani biz kimseyi yargılamak, sorgulamak ve ötelemek hakkına sahip değiliz. Benim gibi düşünmeyebilir, benim gibi ibadet etmeyebilir. İlla ki bizim gibi düşüneceksiniz, bizim gibi yaşayacaksınız, bizim gibi hareket edeceksiniz diye bir şey yok. Sorgulamak, yargılamak Allah'a mahsustur. İnanın, herkese özgürlük tanıyan, herkese hayat hakkı tanıyan, herkese inanç hakkı tanıyan tek din İslam dinidir. Onun için biz Müslümanlar olarak, bütün insanlarımızın, huzur ve güven içerisinde, kardeşlik içerisinde yaşama ortamı sağlamakla mükellefiz. Osmanlı Dönemine baktığımızda, her türlü mezhebe sahip insanlar vardı. Herkesin güvenliği sağlanıyor, herkesin ibadet ortamı sağlanıyor ve herkese yaşam ortamı sağlanıyordu. Zaten bizler, hükümet olarak, Valilik olarak,  güvenlik birimleri olarak ve bütün kurumlarımızla vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamakla mükellefiz. Bizler Müslümanlar olarak çocuklarımızı iyi eğitmek zorundayız. Eğer çocuklarımız inanç bazında iyi eğitim almazlar ise veli ve eğitici olarak hepimizin bir eksikliği var demektir. Onun için çocuklarımızın eğitimleriyle yakından ilgilenmeliyiz.”şeklinde konuştu.

ÖDÜL VERİLDİ

Gürler İlkokulu 1. Sınıf öğrencileri, Esma-ül Hüsna'yı okudu. 3. Sınıf öğrencilerinden Anıl Keskin  Gelseydin” isimli şiiri okudu. 4. Sınıf öğrencileri Semazen gösterisi sundu. 3. Sınıf öğrencilerinden Sıla Uysal ‘”Efendim” isimli şiiri okudu. Daha sonra Okul öğrencilerinde oluşan grup ilahiler seslendirdi. Kolat ve İl Emniyet Müdürü Sayın Hasan Onar tarafından ‘ 40 Hadisi Ezbere Okuma' dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Son olarak Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle okunan Hatm-i Şerifler için dua edildi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı