PEYGAMBER SEVGİSİ ANLATILDI

PEYGAMBER SEVGİSİ ANLATILDI

Türk Ocakları Kırıkkale Şubesinin her Çarşamba gerçekleştirdiği Çarşamba Sohbetlerine bu hafta Dr. Mehmet Güneş katıldı. Güneş, peygamber sevgisi üzerine konuştu. Türk Ocakları Kırıkkale Şubesi Çarşamba Sohbetlerine devam ediyor. Şube Başkanı Yard. Doç. D

CANLARINDAN DAHA YAKIN VE SEVGİLİDİR

Bu hafta ki Çarşamba sohbetlerine katılan Dr. Mehmet Güneş, peygamber sevgisi üzerine konuştu. Güneş ?9/128: Andolsun, size içinizden öyle bir Peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya uğramanız O`nu çok üzer, çok düşkündür size. Mü`minlere ise RAÛF; şefkati bol, RAHÎM; çok merhametlidir. 33/6: Peygamber, mü`minlere ( iman edenlere ) kendi canlarından daha yakın ve sevgilidir.

 

ALLAH`IN RESULÜNE DUYULACAK SEVGİ

Hz. Muhammed (s.a.v.) bütün insanlığa, alemlere rahmet olarak gönderilmiş evrensel bir Peygamberdir. Bu özelliği ile insanların acılarını, sıkıntılarını içinde hissederek duyar, üzülmelerine katlanamaz. Çünkü onlara çok düşkün ve sevgi ile doludur. Yanlışlıklarını düzeltmelerini, doğru yola girmelerini ister. Mü`minlere karşı ise daha şefkatli (Rauf) ve çok merhametli (Rahîm)dir. Cenâbı Allah; güzel isimlerinden Rauf ve Rahîm sıfatlarını resullerden yalnız Peygamber Efendimiz için kullanmıştır. Bize çok düşkün ve şefkatle dolu olan insanlığın en yüce varlığı Hz. Peygamberimizi, biz de herkesten ve hatta canımızdan çok sevmeliyiz. Allah`ın Resulüne duyulacak sevgi, kemale ermenin bir ölçüsü ve İlâhî Aşk`a da bir eriştir.

 

ÇİLE, SIKINTI

Hz. Muhammed (s.a.v.) hayatı; çile, sıkıntı ve fedakârlıklarla geçmiş, müşriklerden gördüğü her türlü eziyeti, sonsuz sabrı ile karşılamıştır. Ayrıca bütün malını ve mülkünü de mü`minlerden ihtiyacı olanlara dağıtmıştır. Hem bu Dünyada ve hem de ahirette, iman edenleri korumasına aldığını da bir hadisinde şöyle belirtmiştir : "Her Peygamberin, mutlaka kabul edilen müstesna bir duası vardır. Ben, bu istisnai duamı, Allah kısmet ederse, Mahşer Günü ümmetim namına şefaat olarak kullanmak üzere saklamaktayım. " 3/33-34: Şu bir gerçek ki; Allah Adem`i, Nûh`u, İbrahim Ailesi`ni ve İmrân Ailesi`ni bir kısmı bir kısmından gelme soylar olarak, alemler üzerine seçip yüceltmiştir...

 

PEYGAMBERLER AİLESİ

Cenâbı Allah; peygamberlikle görevlendirdiği kullarını, bir yaratılış yasası olarak daha önceden programlaştırmış, hazırlayıp süzerek seçmiş, onları diğer kullarında bulunmayan örnek özelliklerle donatmıştır. Önce Hz. Adem`i topraktan yaratarak Hz. Havva annemizle birlikte Yeryüzüne indirerek nesilleri çoğaltmış, sonra Hz. Nuh`u Peygamber olarak görevlendirmiş, daha sonra da Hz. İbrahim ve Ailesi`ni programlayıp, içlerinden birçok Allah elçisini seçmiştir. Hz. Muhammed (s.a.v.) de Hz. İbrahim Ailesi`ndendir ve birçok peygamberlerden de süzülerek seçilmiştir. İsa Aleyisselam da Hz. İbrâhimden gelen İmran Ailesi`ndendir. Bütün bu aileler; birbirinden gelme soylar olarak Cenâbı Allah tarafından seçilmiş, görev yapmak üzere süzülerek hazırlanmış, insanlar üzerinde de egemen kılınmıştır.

 

 

Peygamberler; soylar ve kullar arasından itina ile seçilmiş, örnek özelliklerle donatılmış, insanların ulaşabileceği en mükemmel varlıklardır. Ama hiçbir zaman ilâh değildir. Bu bakımdan bir insan olarak onlar da hata yapabilirler. Cenâbı Allah, onların yapabileceği yanlışlıkları vahy ile düzeltmiştir. Kasas 28/56: " Resulüm; sen istediğin kişiyi doğru yola iletemezsin. Ama Allah, dilediğine kılavuzluk eder. Hidayete erecekleri O daha iyi bilir. "

 

SALÂT VE SELÂM GETİRİN

Resullerin sonuncusu olarak gelen Hz. Peygamberimiz; kemale ermişlerin en yücesi, en büyük ahlâk sahibi, kitapların sonuncusu ve en mükemmeli olan Kur`ân`ın da en iyi tebliğ edicisidir. O, Alemlerin Rabbi olan Allah`tan, alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Ahzâb 33/21: " And olsun, Allah Resulünde sizin için, Allah`ı ve Ahiret Günü`nü arzu edenlerle, Allah`ı çok ananlara güzel bir örnek vardır. " 33/56: Muhakkak ki Allah ve melekleri Peygambere salât ederler. Ey imân edeneler! Siz de O`na teslimiyetle salât ve selâm getirin.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ