Petrol-İş Temsilciler Kurulu toplantısını yaptı

Petrol-İş Temsilciler Kurulu toplantısını yaptı

Petrol-İş Sendikası Kırıkkale Şube Temsilciler Kurulu toplantısını yaptı. Toplantıda işçi hakları görüşüldü.

TOPLU PAZARLIK
Toplantıda konuşan Petrol-İş Şube Başkanı Recep Sefer şunları söyledi; ?Şube Temsilciler Kurulumuzu Sendikamızın 26. olağan Genel Kurulu`nu tamamladığımız ve yeni çalışma dönemine girmiş olduğumuz bir dönemde toplamış bulunuyoruz. 01 Ocak 2011 tarihinde başlayan kamu toplu - iş sözleşme görüşme süreci şubemize bağlı MKEK Barut Fabrikası işçilerini kapsayan bölümü 11.10.2011 tarihinde imzalanarak bitirildi. Toplu Sözleşme süreci geçmiş yıllardaki kaybımızı telefi etmekten uzak kaldığı gibi yeni taleplerin hiç biri hayata geçirilmeden bitirildi. Kamu işçisi son sözleşme döneminde enflasyon oranında sözleşme yapmasına rağmen reel anlamda bir kazanç elde edememiştir. Kamu toplu iş sözleşme pazarlığı toplu iş sözleşmeden çıkartılarak toplu pazarlığa dönüştürülmüş olup kamu işçisinin giderek sendikalarına güvenini ortadan kaldırmaya yönelik bir sisteme dönüşmüştür. Başta konfederasyonumuz Türk İş olmak üzere tüm sendikaların önümüzdeki süreçte unutulan ve unutturulan birlikte mücadeleyi, dayanışmayı örgütleyerek yeni toplu iş sözleşme dönemine hazırlanması ve icazetçe anlayıştan mücadeleci anlayışa geçmelerini beklemekteyiz.?
 
KIDEM TAZMİNATI
?Sermaye kesiminin esnek çalışma koşullarının önünde ciddi bir engel olarak gördüğü ve 20 yıldır kaldırılması gündemden düşmeyen kıdem tazminatı son olarak Hükümet ulusal istihdam stratejisine koyarak kaldırılması yönünde yeni bir adımın başlatmış bulunmaktadır. Kıdem tazminatı işçinin ücretinin bir eklentisi olduğu gibi iş güvencesidir. Hükümet`in kamuoyuna sunuş olduğu fon uygulamasını işçilerin lehine bir uygulamaymış gibi gösterilmesinin arkasında yatan gerçek ise aslında kıdem tazminatını yavaş yavaş ortadan kaldırmak için bulunmuş yeni yöntemin adıdır. Gerek Türk İş gerekse Petrol İş sendikası kıdem tazminatı konusunda tutumu nettir işçi sınıfının 75 yıllık kazanımını sermayeye teslim etmeyecektir.?
 
TERÖRÜ NEFRET VE ŞİDDETLE KINIYORUZ
?Yeni bir Sendikal hareket yaratmak amacıyla oluşturulan sendikal güç birliğini önemsiyor ve genişleyerek devam ettirilmesini istiyoruz. Yıllardır içi boşaltılan dayanışma örgütleri olmaktan uzaklaştırılan sendikalar özüne döndürülmeli biat kültüründen uzak temsil ettiği sınıfın çıkarlarını öne alarak mücadele geleneğini sürdürmelidir. Son 30 yıldır adeta çalışma hayatımızın virüsü haline dönüşen Müteahhit - Taşeron İşçiliği tüm sendikal örgütlerin ortaklaştıracağı bir mücadele ile ortadan kaldırılabilir. Sayıları milyonlarla ifade edilen ve vahşi kapitalizm kalıntısı olan bu çalışma düzeni ile iş yerlerinde ki birebir mücadele yetmemekte, sendikalar ortak bir strateji ile siyasi iktidarları da bu konuda zorlamalıdır. Bu konuyu taleplerinin en başına koymalıdırlar. Son günlerde artan toplumsal barışımızı ve huzur ortamımızı dinamitleyen terör saldırılarında onlarca masum insanımız hayatını kaybetmiştir. 27 Eylül 2011 tarihinde bir terör saldırısında Tüpraş Aliağa rafinerisinde çalışan üyemiz arkadaşımız Engin Yıldırım katledilmiştir. Çalışma arkadaşımız ile birlikte tüm şehitlerimize Allah`tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyor terörü nefret ve şiddetle kınıyoruz.?


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ