Petrol-İş, işverenle masaya oturacak

Petrol-İş, işverenle masaya oturacak

4 SAATLİK İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPTILAR

Petrol-İş, işverenle masaya oturacak

Petrol İş Kırıkkale Şube Başkanı Recep Sefer, geçtiğimiz gün TÜPRAŞ´ta 4 saatlik iş bırakma eylemi gerçekleştirildiğini söyledi.  3 bin 500 işçinin katıldığı eylem sonrasında 18 Nisan tarihinde TÜPRAŞ yetkilileri ile bir araya gelineceğini ve toplu iş sözleşmesinde ki 7 madde de anlaşma zemini aranacağını bildirdi.

4 SAATLİK İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Petrol İş Kırıkkale Şube Başkanı Recep Sefer, TÜPRAŞ çalışanlarının haklarının korunması için geçtiğimiz gün TÜPRAŞ´ta eylem düzenlediklerini söyledi.  4 saatlik iş bırakma eyleminin ardından TÜPRAŞ yetkilileri ile 18 Nisan´da görüşeceklerini belirten Sefer, anlaşma zemini arayacaklarını bildirdi. Sefer konuşmasının devamında, ?TÜPRAŞ´ın Kırıkkale, Batman, Kocaeli ve İzmir Aliağa rafinerisinde saat 08.00-12.00 arasında 4 saatlik iş bırakma eylemi gerçekleşti.?

3 BİN 500 İŞÇİ KATILDI

?Toplam 3 bin 500 işçinin katıldığı eylemde 01.01.2017 tarihinden geçerli toplu iş sözleşme görüşmelerinde idari ve para maddelerini içeren 7 madde de anlaşma sağlanamadığı için gerçekleştirildi. Bundan sonraki süreçte 18 Nisan´da arabulucuyla taraflar petrol iş sendikası ve TÜPRAŞ işvereni bir araya gelecek. İşveren vardiya sistemlerini ve çalışma koşullarında değişiklik yapmak istiyor sendika kazanılmış hakların korunması ve yeni ücret talepleriyle masaya oturuyor.?

İŞBAŞI YAPMADILAR

?Kırıkkale Rafinerisinde işbaşı yapmayarak eylem yapan işçilere yaptığı konuşmada kazanılmış haklarımızı geriye götürecek hiçbir anlaşmanın altına imza atmayacağız, ayrıca tarafların iradesi dışında hiçbir kurumun (yüksek hakem kurumuna) sözleşme bitirmesine asla müsaade etmeyeceğiz? dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü