?Pet Shop?lara denetim

?Pet Shop?lara denetim

Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Kırıkkale merkez ve ilçelerde faaliyet gösteren mevcut ev ve süs hayvanı satan işletmelerin denetimleri yapıldı.

ESNAFLARA UYARI YAPILDI

Denetimlerde; 5996 sayılı Kanuna göre yayımlanan Ev ve Süs Hayvanlarının Üretim, Satış, Barınma ve Eğitim Yerleri Hakkında Yönetmelik 8 Ekim 2011 tarihli ve 28078 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce, ruhsatlı olarak faaliyet gösteren iş yeri sahipleri 31.12.2012 tarihine kadar bu yönetmeliğe uygun olarak çalışma izni almak zorunlulukları hatırlatıldı. Eski yönetmeliğe göre ruhsatlı olan ve 31.12.2012 tarihine kadar çalışma izni almayan işyerlerine ait ruhsatlar, 01.01.2013 tarihinden itibaren geçersiz sayılacağı bildirildi.

MAĞDURİYET YAŞAMALARI İÇİN

Ev ve Süs Hayvanları satış yerleri sahiplerinin mağduriyet yaşamamaları ve iş yeri çalışma izini almaları için İl Müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerekmektedir. Ev ve Süs Hayvanları satış yerleri sahipleri İl Müdürlüğümüze gelip iş yeri çalışma izini almadıkları takdirde 6 bin 400 TL. İdari para cezası ve faaliyetten men cezası uygulanacağı da tebliğ edildi. 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü