Pekuz: “Test yaptırmayan üyelere hukuk desteği vereceğiz”

Pekuz: “Test yaptırmayan üyelere hukuk desteği vereceğiz”

Kırıkkale Memur Sen ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yasin Pekuz zorunlu PCR testi dolayısıyla mağdur edilen üyelere hukuki destek vereceklerini söyledi.

Kırıkkale Memur Sen ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yasin Pekuz zorunlu PCR testi dolayısıyla mağdur edilen üyelere hukuki destek vereceklerini söyledi. Pekuz, "Aşı konusunda duyarlılık göstererek büyük oranda aşısını yaptıran eğitim çalışanlarının sağduyusu ve özverisi görmezden gelinmemelidir''

HUKUKÎ BİR DAYANAĞI BULUNMAMAKTA

Pekuz, "Salgının sona ermesini eğitimciler de arzu etmekte, okulların açık tutulabilmesi için gereken tedbirleri almaya ve bu tedbirlere uymaya özen göstermektedir. Tüm bunlara rağmen, eğitim-öğretimi olumsuz etkileyecek, eğitim çalışanlarını zor durumda bırakacak ve karşı karşıya getirecek, uygulaması da mümkün olmayan PCR testi zorunluluğu sürdürülebilir ve yönetilebilir bir süreç değildir. Bu hatalı uygulama neticesinde eğitim çalışanlarına dayatılan, okullarda mesleklerini ifa edebilmek için aşı bilgilerini, aşı olmamış iseler PCR test bilgilerini ibraz etmelerinin istenilmesinin hukukî bir dayanağı bulunmamaktadır.

BİREYSEL BİR TERCİH OLMAKTAN ÇIKIYOR

1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu, idareye bu yönde bir yetki vermediği gibi Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na aykırı olarak kişinin rızası olmaksızın hem sağlık bilgilerinin istenilmesinin hem de aşılamayı bireysel bir tercih olmaktan çıkarıp zorunlu bir sonuç hâline getirecek dayatmacı idari tasarrufların hukuk devletine yakışmayacağı ortadadır. Bu doğrultuda eğitim çalışanlarından aşı bilgilerinin veya PCR test sonuçlarının ibrazının istenilmesinin hukuken mümkün olmadığı açıktır.”

BU DURUMA ASLA SESSİZ KALAMAYIZ

“Aynı şekilde söz konusu bilgileri ibraz etmeyen eğitim çalışanlarının herhangi bir idari yaptırıma tabi tutulması da hukuka aykırıdır. Anayasal ve yasal haklarını kullanarak rızaları olmaksızın tıbbi müdahaleye tabi tutulmak istemeyen, özel nitelikli kişisel veri olan aşı ve PCR test sonuçlarını paylaşmak istemeyen eğitim çalışanlarının, bu nedenle disiplin soruşturması/cezası veya idari para cezası yaptırımına tabi tutulmaları hukuk devleti ilkesinin ve kanunların apaçık ihlalini teşkil edecektir. Eğitim-Bir-Sen olarak, bu süreçte bu türden hukuka ve kanuna aykırı yaptırımlara tabi tutulan/tutulmaya kalkışılan üyelerimizin yanında olarak gerekli her türlü hukuki desteği verecek; hukuksuzluğun bir oldubitti ile kural hâline getirilmesine sessiz kalmayacağız'' dedi



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız