Pekuz: “Eğitimde sorunlar çözüm bulmalı”

Pekuz: “Eğitimde sorunlar çözüm bulmalı”

Pekuz, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı okulların açılma süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Pekuz sorunların zamanında çözülmesi gerektiğini söyledi.

Kırıkkale Memur Sen ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yasin Pekuz, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı okulların açılma süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Pekuz sorunların zamanında çözülmesi gerektiğini söyledi.

MEVCUT SORUNLARA YENİLERİ EKLENDİ

Pekuz, “2021-2022eğitim-öğretim yılı, salgın nedeniyle geleceğe yönelik bazı hedeflerin ötelendiği, mevcut sorunlara yenilerinin eklendiği bir zamanda başlamış bulunmaktadır. Yeni dönemde bütün eğitim çalışanlarına ve öğrencilerimize sağlık ve başarılar diliyoruz. Eğitimin, sorunları üzerinden değil, sorumluluk sahibi kişilerin çözüme yönelik attığı adımlar üzerinden değerlendirilmesini temenni ediyoruz''

TAAHHÜTLER YERİNE GETİRİLMELİ

"Eğitimin niteliği ve verimliliği için eğitim çalışanlarının sorunlarının çözülmesi kaçınılmaz bir gerçektir. Geçmiş kayıplarımızın telafi edilebilmesi, geleceğe güvenle bakılabilmesi için okulların açık tutulması önemli bir karardır. Salgın döneminde her şeye rağmen eğitim-öğretimi devam ettirmek için fedakârlık yapan, inisiyatif kullanan eğitim çalışanlarının beklentileri karşılanmalı, 2023 Vizyon Belgesi’nde yer alan taahhütler yerine getirilmeli, projeler hayata geçirilmelidir.''

PCR TESTİ ZORUNLULUĞU MÜMKÜN DEĞİLDİR

"Okulların açılmasının salgınla mücadele sürecinde başarılı olunmasına, salgınla mücadelenin ise aşılama, mesafe kuralları, sosyal izolasyon, maske vb. tedbirlerin toplum ve fertler nezdinde yerine getirilmesine bağlı olduğuna şüphe yoktur. Ancak salgınla mücadele sürecindeki diğer bütün faktörlerin göz ardı edilerek okulların açılmasının, eğitim çalışanlarının aşılanmasına veya PCR testi zorunluluğuna indirgenmesinin kabulü mümkün değildir.”



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti